Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML]Przygotowanie do wyszukiwania przez google
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
sadistic_son
cześć. Chcę dodać moją malutką stronkę do wyszukiwarki google. Stronę nie ja robiłem, więc muszę ja jedynie zmodyfikować. Widać, że jest robiona w jakimś generatorze. Chciałem Was podpytać o kwestie sekcji meta. A więc tak... przeprowadziłem weryfikację DNS pod tym adresem, wygenerowałem rekord TXT, dodałem w hostingu, raport przeszedł. Pierwotnie na stronie było takie coś:
  1. <meta name="keywords" content="noindex, nofollow">
Oczywiście google nie zaindeksował strony z takim wpisem. Strona dotyczy drewnianych domków narzędziowych. Rozumiem, że w miejsce noindex,nofollow mam wpisać słowa kluczowe. Polećcie jak powinny wyglądać. Głownie chodzi mi o kwestię fraz dwuwyrazowych np "drewutnie bydgoszcz". Czy to tak się robi, czy "bydgoszcz" ma być oddzielną frazą? Chyba nie, co? Bo nie chodzi żeby strona pojawiałą się w wynikach jak ktoś wpisze w google "bydgoszcz" tylko jak wpisze "drewutnie bydgoszcz". A jak z kolejnością słów? Dodać też "bydgoszcz drewutnie"? I dodawać wszystkie warianty typu "domki narzędziowe bydgoszcz" , "drewniane domki narzędziowe bydgopszcz" , "drewutnie bydgoszcz" itp itd? Co z polskimi znakami? Dać oddzielnie "domki narzedziowe" oraz "domki narzędziowe" ?
Obecnie wygląda to tak:
  1. <meta name="keywords" content="drewutnie, domki narzędziowe, ogrodowe altany, altany, drewniane altany, altany ogrodowe, drewniane drewutnie, domki na narzędzia, bydgoszcz drewutnie, bydgoszcz altany, bydgoszcz, domki narzedziowe">

Poradźcie.
Dzięki.
trueblue
Z tego co mi wiadomo robot Google w ogóle nie interesuje się keywords. Ludzie często upychali tam chciane słowa kluczowe, choć treści na stronie były słabe. Dodatkowo keywords nie są widoczne podczas wyświetlania strony.
W głównej mierze title, nagłówki, treści na stronie.
sadistic_son
hmm, niezbyt to budujące, ale dość logiczne. Zresztą wiadomo że pisanie pod SEO to rak dzisiejszych portali sad.gif
No nic, dzięki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.