Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kategorie i rodzaje produktów
Forum PHP.pl > Forum > Kontrola i zarządzanie projektami
ZenekN
Hejka wszystkim co słychać mam nadzieję że wszystko dobrze??
Mam rozkminę która do mnie wraca jak bumerang , w sumie temat nie związany bezpośrednio z językiem PHP.

Zastanawiam się jak rozwiązać przydzielanie produktów do kategorii i rodzajów przy dużej ilości produktów które nie są nigdzie przydzielone.

Czy stosować regexy które w locie podczas iteracji tablicy szukają różnych wyrazów w nazwie i przydzielają do kategorii pytanie czy to spowolni pracę całego systemu poprzez analizowanie danych na tablicy czy zrzucić to na użytkownika który będzie miał panel interaktywny dochodzi tutaj możliwość popełniania błędów

Ktoś z was mial już doświadczenie z systemami PIM ?
Salvation
Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale... Spróbuj wdrożyć ElasticSearch / OpenSearch i będziesz mógł szukać w opcji full-text-search. Pamiętaj tylko, żeby przydzielić serwisowi trochę więcej zasobów, bo "lubi sobie zjeść" biggrin.gif

A z PIM-a co potrzebujesz?
Luwig
Cytat(ZenekN @ 19.12.2024, 12:07:35 ) *
Hejka wszystkim co słychać mam nadzieję że wszystko dobrze??
Mam rozkminę która do mnie wraca jak bumerang , w sumie temat nie związany bezpośrednio z językiem PHP.

Zastanawiam się jak rozwiązać przydzielanie produktów do kategorii i rodzajów przy dużej ilości produktów które nie są nigdzie przydzielone.

Czy stosować regexy które w locie podczas iteracji tablicy szukają różnych wyrazów w nazwie i przydzielają do kategorii pytanie czy to spowolni pracę całego systemu poprzez analizowanie danych na tablicy czy zrzucić to na użytkownika który będzie miał panel interaktywny dochodzi tutaj możliwość popełniania błędów

Ktoś z was mial już doświadczenie z systemami PIM ?

Myślę, że najlepiej połączyć automatyczne przypisywanie regexami z możliwością interaktywnej edycji przez użytkowników.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.