potrzebuje zrobic cos takiego
taki moduł faktury
pobieram z bazy do tablicy produkty ktore mają
nazwa_produktu cene typ kod
wczesniej zdefiniowałem ile ma byc wierszy
w kazdym wierszu mam select ktory wyswietla dany produkt
i teraz wybierając dany select chce zeby od razu wypełniły się pola input formularza
czyl np. w selecie mam cukierki1, cukierki2, cukierki3
wybieram cukierki1 i od razu wypelnia mi sie input z cena input z kodem
i input z typem
czy jest moze jakies gotowe rozwiazanie lub pisał ktos podobny skrypt
ja probuje to zrobic tak
<?php .... .... $wyniki = $this->zapytaj_o_ceny($umowa[ID_umowy]); $k=1; { $pceny[$k][Nazwa] = $ceny[Nazwa]; $k++; } // for ($x=1;$x<=$ilosc;$x++) { <td bgcolor=\"$this->kolorpola\" width=175> <input type=hidden name=ID_pfaktury[$x] value=\"$x\">\"); print(\"<select name=\"Nazwa_towaru[$x]\" onChange=\"wybierz_pole($x)\" style=\"width: 170px;\" >\"); for ($k=1;$k<=$ile_ceny;$k++) { $cc = $pceny[$k][Nazwa]; } </td> <td bgcolor=\"$this->kolorpola\" width=80 class=txt3> <input type=text name=cpv[$x] id=cpv[x] ></input> <input type=text name=cena[$x] id=cena[x] ></input> <input type=text name=typ[$x] id=typ[x] ></input> \"); ....... ?>
tu nie ma problemu i teraz jak powinno to wygladac w javascripcie ?
wrzuciłem sobie wszystko do tablic javascriptowej i teraz w zależności od tego co wybiore wstawia sie odpowiednie elementy tablicy
<script language=\"JavaScript\"> tablica_ceny = new Array(); <? $wyniki = $fk->zapytaj_o_ceny($_POST[ID_umowy]); $k=1; { $k++; } ?> function wybierz_pole(x) { co tu powinno byc // document.getElementById(cpv[x]).value jak sprawic aby pobierało mi nazwe np. cpv[1] w sposob jaki zapisałem powyzej nie chce tego zrobic } </SCRIPT>
licze na pomoc
pozdr.
jarek
-----------
edtowane przez DeyV - pamiętaj, proszę o bbCode..