Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak to rozwiązać w PHP! HELP !
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Seba
Działanie skryptu
Na początku opisze jak po krótce działą mój skrypt, który potzrebuje zmodyfikować.
Generalnie wszystko wykonuje w 2 oknach przeglądarki. W 1 oknie jest skrypt php który wykonuje pewne obliczenia a ich wyniki wysyła w postaci linku (np. http://stronawww.pl?zmienna1=wynik&zmienna2=wynik2) do drugiego okna przeglądarki. W 2 oknie przeglądarki skrypt niezależny odemnie wykonuje sie z danymi które otrzymał.
Problem....
Mam teraz problem bo chciałbym jakoś odczytać to co wyszło w 2 oknie przeglądarki. Jak już mówiłem niemam dostępu do tego sktyptu i jest niezależny odemnie. Najlepiej gdyby jakoś możnabyło zapisać źródło strony która sie wyświetliła, a bym wyszukał za pomocą php to co mnie interesuje. Tak bynajmniej myśle że byłoby najlepiej. Ale można ktoś zna lepszy sposób aby odczytać powstałą www.
Prosze was o pomoc, z php jest u mnie średnio dlatego nie kojarze jak to można zrobić i czy wogle można.
Z góry dzięki za pomoc! winksmiley.jpg
strife
Witam,

Przypisujesz dokument do tablicy file();, a następnie za pomocą wyrażeń regularnych wyszukujesz poszukiwane przez Ciebie dane i robisz z nimi co chcesz smile.gif

Pozdrawiam!
hwao
  1. <?php
  2. $arrFile = file( 'http://exemple.pl' );
  3. // jak tamten nie dzial to
  4. $fp = fsockopen(&#092;"www.example.com\", 80, $errno, $errstr, 30);
  5. if (!$fp) {
  6.  echo &#092;"$errstr ($errno)<br />n\";
  7. } else {
  8.  $out = &#092;"GET / HTTP/1.1rn\";
  9.  $out .= &#092;"Host: www.example.comrn\";
  10.  $out .= &#092;"Connection: Closernrn\";
  11.  
  12.  fwrite($fp, $out);
  13.  while (!feof($fp)) {
  14.  echo fgets($fp, 128);
  15.  }
  16.  fclose($fp);
  17. }
  18. ?>
Gość_Seba
Dzięki serdeczne za odp winksmiley.jpg Napewno da mi to coś do myślenia i będe kombinował dalej, wiedziałem że można na was liczyć. Pozdro rolleyes.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.