Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem z kodem po instalacji php ?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Gość_kari
dotychczas miałem zainstalowany "foxserv". kiedy po reinstalacji windowsa postanowiłem zainstalować php i apacha odzielnie, niechce mi działać logowanie.
php i apacha instalowałem pierwszy raz i zastanawiam się, czy może coś żle skonfigurowałem??
kiedy zgrywam strone na serwer w internecie, wszystko działa dobrze, więc pewnie chodzi o coś w konfiguracji php?questionmark.gif
siedze już nad tym jakiś czas i niewiem już co robić sad.gif

php w wersji 4.3.10

1. <?php
  2. file_exists('./hasla/hasla') or die(TABLE1.'Brak pliku danych użytkowników'.TABLE2);
  3. $userData = file('./hasla/hasla');
  4. $auth = false;
  5. if (isset($_SERVER['PHP_AUTH_USER'])) {
  6. for ($nr = 0, $cnt = sizeOf($userData); $nr < $cnt; $nr++) {
  7. $ud = explode(':', $userData[$nr]);
  8. if ($ud[0] == $_SERVER['PHP_AUTH_USER'] && rtrim($ud[1]) == $_SERVER['PHP_AUTH_PW']) {
  9. $auth = true;
  10. break;
  11. }
  12. }
  13. }
  14.  
  15. if (!$auth) {
  16. header('WWW-Authenticate: Basic realm=\"Strefa '0'\"');
  17. header('HTTP/1.0 401 Unauthorized');
  18. echo TABLE1.'Strefa wymaga logowania'.TABLE2;
  19. die;
  20. }?>

---

hwao
sf
Nie znam się dokładnie na autoryzacji, ale pod windowsem żeby działały sesje trzeba ustawić odpowiednio ścieżke w pliku php.ini. Po drugie włącz sobie obsługę błędów na E_ALL ( php.ini ).
kari
no właśnie, czy są w sieci jakieś (najlepiej w ojczystym języku) artykuły, odnośnie konfiguracji php.ini??
i nie chodzi mi o konfiguracje php, bo w nich jest tylko wymagane minimum.
bo naprzykład, czy trzeba coś jeszcze zrobić, oprucz kontroli błędów i obsługi sesjii??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.