Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: W jaki sposób połączyć się...
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Evang3lion
Mam pytanko w jaki sposób mam się połączyc z bazą MySQL w Lycosie http://www.tripod.lycos.co.uk, tam trzeba wpisac localhost ale w jak taki adres wpisze to mi sią łączy z moją baza!
aleksander
może wpisz http://www.tripod.lycos.co.uk/

Swoją drogą czy na Lycosie nic o tym nie pisze?
dr_bonzo
Chcesz polaczyc skrypty na swoim kompie z serwerem lycosa? i wpisujac localhost laczy ci sie z mysqlem na twoim kompie?
1. localhost odnosi sie do tego kompa na ktorym uzywasz tego adresu (tak jak i 127.0.0.1) -- wpiszesz to na skrypcie na lycosie -- laczy ci sie z baza na serwerze lycosa; na swoim kompie -- laczy ci sie z twoim kompem
2. lycos na 90% nie pozwala sie zdalnie laczyc ze swoja baza (dawno temu sprawdzane, moze treraz jest inaczej -- ale watpie w to).
Evang3lion
czy Lycos nia obsługuje sesji albo czegos bo nie moge stworzyc systemu logowania, umnie na kompie wszystko działa ale na serwerze juz nie
dr_bonzo
Co ci nie dziala? Zapis do bazy, wyslanie cookiesa, sesje sa na plikach?
Evang3lion
Cytat(dr_bonzo @ 2005-04-07 02:53:55)
Co ci nie dziala? Zapis do bazy, wyslanie cookiesa, sesje sa na plikach?

zebym to ja wiedzial!! ale wszystko jest oparte o bazy danych A do bazy zapisuje sie wszystko elegancko, itylo funkcje jakie wprowadzilem a wymagaja sesji nie sa ubsługiwane. Tylko nie wysyłam ani zazwy sesji ani nic takiego poprostu umnie na kompie strona chodzila elegancko.
cudny
musisz w kodzie zanim wyslesz co kolwiek do przegladarki wpisac

1. <?php
  2. ?>
Evang3lion
Cytat(cudny @ 2005-04-07 14:27:28)
musisz w kodzie zanim wyslesz co kolwiek do przegladarki wpisac

1. <?php
  2. ?>

Mam to zrobione tak że w pliku Index przez ktory przechodzi wszystko sołączony include plik session a w nim jest to polecenie wpisane (session_start()winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.