Pisze skrypt php do rejestracji i logowania użytkowników na stronie. Napisałem już większość potrzebnych funkcji, ale mimo wszystko nie wszystkie działają. Działa mi funkcja rejestrująca (zapisuje dane użytkownika do pliku. Każdy użytkownik jest w zapisywany w następnej linijce. wygląda to tak: "username,pass,email,imie,kod_aktywacyjny" i potem w następnej linijce następny użytkownik), jednak nie działa mi funkcja logująca i wylogowywująca. Wyglądają one następująco:
<?php *********rożne funkcje itp.************ function Login($username,$password) { { if(($username == $User[0]) && ($password == $User[1])) { return; } } } function Logout() { } function IsLogin() { { return TRUE; } else { return FALSE; } } ************funkcje itp.************** ?>
Widać tam jeszcze funkcje IsLogin która sprawdza, czy aktualnie jest osoba odwiedzająca stronę zalogowana. Tylko, że to nie działa (nie tworzy się żadne ciasteczko, a w dodatku mimo, że mogłoby sie wydawać, że bez dziasteczka funkcja IsLogin powinna zwracać FALSE, to ona chamsko zwraca TRUE