Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PWS+PHP
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
MegaHertz
Wiecie co, glupia sprawa :) Zainstalowalem PWS+php, wsadzilem jakis prosty plik php do folderu wwwroot, wpisuje w przegladarke localhost/nazwa_pliku.php a MSIE mi rzuca okno z pytaniem czy sciagnac ten plik, czy go otworzyc. I nijak bym kominowal to nie chce go otworzyc w przegladarce. I co ja mam biedny mis zrobic? :) [sorry za takie dziwny problem, ale jestem kompletnym n00bem jesli chodzi o php :]
dr_bonzo
Zainstaluj sobie apacha -- na php.pl i na forum i w manualu php jest dokladny opis instalacji.

A co do problemu to pliki nie sa parsowane przez php przed wyslaniem do przegladarki, moze zle skonfigurowales serwer.
MegaHertz
Problemow ciag dalszy... Zainstalowalem OmniHTTPD (probowalem Apache'a, ale po uruchomieniu sie instalatora wyskakuje blad: ResolveServerName i nijak daje sie kontynuowac) zgodnie z tutorialem na php.pl. Po uruchomieniu mojej strony php pokazuje sie blad (tym razem ciekawszy!):

Security Alert! The php CGI cannot be accessed directly.
This php CGI binary was compiled with force-cgi-redirect enabled. This means that a page will only be served up if the REDIRECT_STATUS CGI variable is set, e.g. via an Apache Action directive.

For more information as to why this behaviour exists, see the manual page for CGI security.

For more information about changing this behaviour or re-enabling this webserver, consult the installation file that came with this distribution, or visit the manual page.

I o. Nie wiem co zrobic... Zmienilem opcje cgi.force_redirect na 0 w php.ini, ale to nic nie dalo... Ludzie, czemu to jest takie skomplikowane?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.