Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czy jest darmowy odpowiednik ZendEncoder'a ?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
draven
ew. "trochę" tańszy questionmark.gifquestionmark.gif?
kryr
sa darmowe "akceleratory" poszukaj w necie smile.gif
draven
jest - znalazłam skurczybyk kosztuje 120$ - dla mnie to zbawienie biggrin.gif

może komuś się przyda:
http://www.rssoftlab.com/phpenc.php4
kryr
sa tez na 100% absolute free - poszukaj
jezeli php odpalasz na windzie mozesz sie tez pokusic o napisanie serwera COM, zeby przyspieszac skrypt php
Seth
Nie sprawdzalem o co chodzi dokladnie (czy to jest wersja demo czy jakas okrojona) ale pod tym adresem www.zend.com/store/products/zend-encoder.php jest cos o frewerowym zendzie encoderze.
Seth
A i jeszcze jedno. Jak bys znalazl cos za free to daj znac na forum.
GeoS
Cytat
Nie sprawdzalem o co chodzi dokladnie (czy to jest wersja demo czy jakas okrojona) ale pod tym adresem www.zend.com/store/products/zend-encoder.php jest cos o frewerowym zendzie encoderze.

Ta smile.gif Ze Zend Encoder dziala na FreeBSD, ze w jednym z wariantow nie ma upgrade'u za free, ze Zend Optimizer jest za free i ze Zend Encoder jest tez w wersji tryout jest za free sad.gif

PS Swego czasu slyszalem, ze jest jakis specjalny program partnerski dla developerow za 100 baksow miesiecznie (chyba) smile.gif
draven
No właśnie - wszystko co tu jest przedstawione (oprócz ZE) niestety wymaga dodatkowych rzeczy. BadBlue swojego serwera, PHTML Encoder chce żeby wymienić bibliotekę php'a na swoją. Trudno wymagać od kogoś wynajmując mu skrypt żeby admin jego serwera podmieniał biblioteki... Trialowa wersja ZE dokleja tabelkę z informacją o swojej obecności w zakodowanym skrypcie. A wystarczyło by mi coś co by skryptem pomieszało, żeby byle user nie mógł sobie zmienić czasu trwania abonamentu na skrypt. Cholera trza się za JAVA brać - przynajmniej darmo...
GeoS
Cytat
Cholera trza się za JAVA brać - przynajmniej darmo...

Dokladnie - przyszlosc nalezy do javy smile.gif
kryr
draven:
i bez encodera php jest najszybszym jezykiem w zastosowaniu praktycznym - "aplikacje internetowe"; po drugie nie znajdziesz serwera z jsp (przy akceptowalnej cenie); po trzecie jsp nie jest tak "freandly" do pisania i nadaje sie raczej do bardzo duzych projektow - portale, systemy dla duzych przedsiebiorstw
Seth
Cytat
draven:
i bez encodera php jest najszybszym jezykiem w zastosowaniu praktycznym

To nie tylko o szybkosc chodzi ale i o bezpieczenstwo. Urzytkownik nie widzi zrodla w przeciwienstwie do niezakodowanego php.
GeoS
Cytat
draven:
i bez encodera php jest najszybszym jezykiem w zastosowaniu praktycznym - "aplikacje internetowe"; po drugie nie znajdziesz serwera z jsp (przy akceptowalnej cenie); po trzecie jsp nie jest tak "freandly" do pisania i nadaje sie raczej do bardzo duzych projektow - portale, systemy dla duzych przedsiebiorstw

Masz racje kryr smile.gif
kryr
Kod
Urzytkownik nie widzi zrodla w przeciwienstwie do niezakodowanego php.

Potrafisz obejrzec zrodla php na innym serwerze? Bo ja mam z tym duzy problem... moze mnie tego nauczysz?
Mistycus
Mnie również, jeśli możesz :wink:
draven
coś się tutaj kroi : http://sourceforge.net/projects/niaencoder - mam nadzieję że ciekawego....
Seth
Cytat
Kod
Urzytkownik nie widzi zrodla w przeciwienstwie do niezakodowanego php.

Potrafisz obejrzec zrodla php na innym serwerze? Bo ja mam z tym duzy problem... moze mnie tego nauczysz?

Chodzi o to, ze jak oddajesz jakas aplikacje internetowa klientowi to po zakodowaniu osoba nie ma dostepu do tresci kodu :!:
Chodzilo mi o to a nie o ukrywanie przed osobmi z zewnatrz skryptu :!: angrysmiley.gif
castor
Cytat
i po drugie nie znajdziesz serwera z jsp (przy akceptowalnej cenie);  

Chodzi ci o cene WEBSPACE z obsulga JSP czy o postawienie serwera z JSP questionmark.gifquestionmark.gif?
Azazel
nawiazujac do tematu topicu:

- czy komus udalo sie zakodowac w jakis sposob pliki i z powodzeniem uruchomic je u klienta ?
- czy wymagalo to ZendOptimizera?

podzielcie sie ludzie doswiadczeniami pls:)
j2001
hehe, a ja znalazlem ZE w necie z licencja troszke stara wersja 2.1 ale spelnia wymogi
Azazel
Cytat
hehe, a ja znalazlem ZE w necie z licencja troszke stara wersja 2.1 ale spelnia wymogi

i co to wnosi do odpowiedzi ?

napisz lepiej czy uzywasz tego i z jakim skutkiem - czy sprzedales/udostepniles komus zakodowany skrypt i czy dziala bez problemu, jesli tak to gdzie to bylo instalowane - przy okazji bysmy sie dowiedzieli kto uzupelnia hosting o Optimizera
cesar
spróbujcie "maguma studio for php" www.maguma.com
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.