Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Organizacyjne] Porządki z sygnaturkami.
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
scanner
W związku z Regulaminem, zwracam się z prośbą do wszystkich użytkowników forum i przejrzenie swoich sygnatorek i dopasowanie ich do obowiązujących zasad.
Przykłady sygnaturek, które moim zdaniem nie są zgodne z regulaminem:
Cytat
===========================  
http://php.cba.pl  

// tutaj duży obrazek

tam tez ci może ktoś pomóc  
===========================
Uzasadnienie: zbędne dwie linie z "=".
Cytat
-----------------------------------  

www.kalinowski.humor.pl - jeszcze w budowie  

Mateusz Kalinowski  

-----------------------------------
Uzasadnienie: jak wyżej, dodatkowo zbędne dwie trzy puste linie.

Nie mam czasu na przeglądnięcie całego forum i wyszukanie wszystkich. Chciałbym tylko zaznaczyć, ze takie sygnaturki jak wyżej (które można skrócić z 5 czy 7 linii do dwu czy nawet jednej) skutecznie przeszkadzają w czytaniu wiadomości.
DO napisania tego posta słoniło mnie olewactwo kalinowskiego, który nie zareagował na rozmowe na ten temat na PW.

Zastanawiam się także, czy nie wprowadzić poprawki do Regulaminu ustalającej w ilu liniach maxymalnie może zawierać się sygnaturka (proponuję 3 linie)
Wankster
Bardzo dobry pomysł :!:
Jak najbardziej jestem ZA 8)
Cudi
Ja też nie lubie jak ktoś ma sygnaturkę rozwaloną na ponad 5 lini, szczególnie jeśli jest tam dużo wolych lini i jest to pisane normalną czcionką. A jeszcze gorzej jak ktoś tam wstawi jakiegoś wielkiego obrazka, np. bannerek swojej strony 400x50 angrysmiley.gif

Moim zdaniem wszyscy powinni maksymalnie skompresować swoje sygnaturki, a jeśli ktoś ma już bardzo długą to zawsze może zmniejszyć czcionkę (oczywiście bez przsady winksmiley.jpg)
wassago
ja osobiscie bym poprosil a-d-e-x'a o zmnijszenie swojego "slicznego" obrazka w sygnaturce :wink: bo razi...
Seth
W takim razie to samo tyczy sie Koshin. Wydaje mi sie, ze powinny byc ograniczenia co do "stylu" podpisu. Skontaktuje sie z dragossanim i dopiszemy odpowiedni zapis w regulaminie forum.
scanner
Poszły pierwsze trzy oficjalne, poparte Regulaminem upomnienia dotyczące sygnaturek.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.