Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Cos nie tak z kolorami :(
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
Robert
Witam!!
Ostanio wzialem napisalem cosik wlasniego forum z pomoca innych ma sie rozumiec smile.gif. Dla porownania zawartosci itp sciagnalem gotowe forum. Wpisujac kolory dajmy na to w:
Kod
<td bgcolor='#888888'>cos tam</td>
to zamiast jasnego szarego mam ciemny szary, podobnie wpisujac kod do szaro-niebieskiego pojawia mi sie kolor szary, ciemny szary. Dzieje sie to wszystko w sciagnietym do porownania skrypcie nie moim. Nie wiem co sie dzieje moze ma ktos jakis pomysl?? sad.gif
Cudi
Nie wiem, to raczej nie zależy od php smile.gif Ale skąd wiesz jaki kolor jest jaki ? Może masz poprostu źle podane w programie lub inaczej to wyświetla w Twojej przeglądarce ?
Robert
Generalnie tabelka umieszczona jest pomiedzy [php:1:e5ae8e9372]<?php .....
echo "<table><tr><td bgcolor="jakas tam wartosc">cos tam</td></tr></table>; ?>[/php:1:e5ae8e9372], w calej stronie uzywam tych kolorow i wszedzie dziala lecz w tym skrypcie nie sad.gif
Cudi
[php:1:9fff3c8cc6]<?php
echo "<table><tr><td bgcolor="jakas tam wartosc">cos tam</td></tr></table>; ?>[/php:1:9fff3c8cc6]

Nawet nasze forumowe kolorowanie składni wykazuje błąd, spróbuj tak:
[php:1:9fff3c8cc6]<?php
echo "<table><tr><td bgcolor="jakas tam wartosc">cos tam</td></tr></table>";
?>[/php:1:9fff3c8cc6]

Jak sie coś zaczyna od cudzysłowa to powinno sie nim kończyć, a jeśli w cudzysłowiu są kolejne cudzysłowia to musisz je sparować, za pomocą ''.

Pozatym w dziwny sposób Twoje php pokazuje błędy, moje wywala parse error, a Twoje zmienia kolor czcionki winksmiley.jpg
Robert
Tak rowniez nie dziala[php:1:bbb439383e]<?php
echo "<table><tr><td bgcolor="jakas tam wartosc">cos tam</td></tr></table>"; ?>[/php:1:bbb439383e]uzylem takze [php:1:bbb439383e]<?php
echo "<table><tr><td bgcolor='jakas tam wartosc'>cos tam</td></tr></table>"; ?>[/php:1:bbb439383e] i dalej nic, z takiego koloru #717377 robi mi ciemny szary.
DeyV
Robi się ciemny szary?? To jest ciemny szary!!
Robert
Cos sie dziwnego dzieje bo u mnie jest jasny niebiesko-szary
DeyV
Sprawdżmy wiec to.
JAKI TO KOLOR??
U mnie ciemno szary

kod html
Kod
<span class="postbody"><span style="color: #717377"><span style="font-size: 18px; line-height: normal">JAKI TO KOLOR??</span></span>
spenalzo
Cytat
Cos sie dziwnego dzieje bo u mnie jest jasny niebiesko-szary

Hmmm, daltonista?
Zobacz - wystarczy sporzjeć na oznaczenie #717377 (rgb) czyli 71 czerwony, 73 zielony i 77 niebieski (wartości w hexach), co MUSI dać szary, który będzie trochę (niewidocznie) przesunięty w stronę niebieskiego i zielonego. A może sprawdź monitor?
bu
Ja osobiscie staram sie uzywac "bezpicznych" kolorow bo moga byc fajne cyrki z kolorami tego typu :#717377 .
Masz tu link :http://web.reporter.pl/html/t/kolory.php
z Pozdrowieniami BU
Teodor
Witam co do roznicy w kolorach winna jest moim zdaniem "jedynie sluszna przegladarka"
http://www.quake2.org/temp/pudelko/pudelko.html

Ja juz natknalem sie na ten problem... i szczerze mowiac jest to denerwujace :/

pod podanym linkiem jest strona o tle HTML #404040, pudelko zbudowane z plikow png skadajace sie z czesci bialej, czarnej i uzupelnienia do tla w kolorze rownierz #404040.

Wyswietlane pod Mozilla 1.4b - zadnej roznicy
Wyswietlane pod IE 6.0.2800.1106 - widac obwodke - #363636

Oczywiscie otwarcie tego pliku png w jakimkolwiek programie pokaze ze kolor jest faktycznie #404040.

Rozwiazaniem jest tak jak napisal @bu korzystanie z bezpiecznych kolorow - przy czym nie zawsze idzie to w parze z "ladnym wygladem".
scanner
Wątek przeniesiony do XHTML.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.