Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Baza w FoxPro - jak sie z nia palaczyc przez PHP?
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Massakra
Mam baze d. zrobiona w FoxPro 3.0 i musze zrobic jej obsluge przez php. Jak sie wogole polaczyc z ta baza? Chyba trzeba przez ODBC jakos?
Z gory dzieki za wszelka pomoc. (jeste kompletnie zielony biggrin.gif )
Jabol
poczytaj to. To jest baza mysql, prawda? Jak chcesz koniecznie przez odbc to zapraszam na ten adres.

PS. wiecie co, na czym się przyłapałem. Ja już wpisuje url'e do manuala php z ręki (tzn. z pamięci), a niektórzy pytają się o rzeczy jakie mozna wyczytać we wstępie.

PS2. Polecam dobrą książkę o łączeniku php z bazami danych (w większości mysql, ale jak zrozumiesz teorie, to myślę, że wkrótce nawet adodb nie będzie dla ciebie probleme).
Massakra
Mysql to ciutke znam smile.gif ale ja mam baze danych w foxpro (to chyba nie mysql) - mam plik xxxxx.dbc. To z nim sie trzeba laczyc jak z mysqlem ?
Jabol
ups, chyba źle cię zrozumiałem :oops: , myślałem, że masz fox serwer z mysql'em. Jeżeli tak to poczytaj drugi adres i tam masz linki do strony odbc.
Massakra
Nie powinien sie z baza laczyc jakos przez ODBC (bo tam ja mam jako plikowyDSN)?
Massakra
O [cenzura] scanner sad.gif wszystko po angielsku sad.gif . Ale i tak dzieki. Jeszcze jedno lamerskie pytanko: jak na php pod win98 doinstalowac odpowiednie biblioteki zeby mi dzialay funkcje ODBC i skad wziasc te bilblioteki? smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.