Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z sesja na mysql i PHP.INI
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Xun
Witam.

Szukalem troszke po forum, ale nic nie znalazlem na ten temat (no chyba ze cos mi umknelo :/) ale mam problem taki jak nastepuje :

Zrobilem prosta strone, z obslugaa sesji i logowaniem. Potrzebowalem opcji z administrowaniem, strasznie namotalem, ale udalo mi sie wszytsko zrobic, ale stronka byla robiona z zalozeniem ze moge sobie wyedytowac php.ini. Niestety teraz strona musiala zostac przeniesiona na komercyjny serwer, nazwa.pl i tutaj pojawil sie problem, bo nie mam juz dostepu do pliku php.ini.

Tym samym nie mam jak ustawic obslugi sesji na user, zamiast domyslengo, i nie mam mozliwosci wlaczenia zmiennych globalnych. Jesli nie uda sie niczego z tym pokombinowac, to bede musial strone pisac od zera, a troche by tego bylo, wiec chcialem sie zapytac, czy jest jakis sposob na wlacznie tych opcji z poziomu skryptu php ?
dr_bonzo
Sesje: ini_set() i 'session.save_handler'
Globalne zmienne: register_globals w htaccessie (php_value lub php_flag -- musisz sprawdzic)
powinno zadzialac -- no chyba ze adnim to ^^^ zablokowal.
Xun
tzn mam to (chodzi mi o sesje) wstawic do kazdego php jaki korzysta z tego ? czy wystarczy na poczatku sesji ? (np na glownej stronie)

edit : Hmmm alem takiego .htaccess'a :
Kod
php_flag register_globals on

Wywla mi w tym momencie blad serwera, dlaczego ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.