Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skypt generujacy slownik hasel 1-n znakowych
Forum PHP.pl > Forum > PHP
hulit
witam chciałbym przedstawić taki mały problem z generatorem slownika

mam sobie taki skrypcik
  1. <?php 
  2. $n=2; 
  3. $t=array('a','b','c','d','e','f','g','h','i','j','k','l','ł','m','n','o','p','r','s','t','u','w','x','y','z','A','B','C','D','E','F','G','H','I','J','K','L','Ł','M','N','O','P','R','S','T','U','W','X','Y','Z','0','1','2','3','4','5','6','7','8','9'); 
  4. $n=2; 
  5.  
  6.  function funkcja($n,$r) 
  7.  { 
  8. for($o=0;$o<60;$o++) 
  9. { 
  10.  $r=$r.$t[$o]; 
  11.  $n=$n-1; 
  12.  
  13.  if($n==0) 
  14. { 
  15. echo $r.'<br>'; 
  16. } 
  17.  funkcja($n,$r); 
  18. } 
  19.  } 
  20.  
  21. for($l=0;$l<60;$l++) 
  22. { 
  23.  
  24. funkcja($n,$t[$l]); 
  25.  
  26. } 
  27. ?>

problem jest w tym ze potrzebuje wypisać n literowe hasła a umieszczać wszystko w wielu pętlach to duzo roboty
i niewiem co jest grane z teoretycznego punktu widzenia jak dla mnie powinien działać jesli ktoś byłby mi w stanie pomuc to bardzo bym o to prosił
Fipaj
Tylko rece zalamywac :S

Nie ten działexclamation.gif! Czytać cię nauczyli?questionmark.gif Hę?questionmark.gif Zobacz sobie opis subforum!
Także pytanie jest złe. Ale przenieś to gdzieś :/
hulit
no tak tylko gdzie ?
NuLL
Tam gdzie powinnien być jeśli poczytasz opisy poszczególnych for.

Czekam na PW na jakim forum powienien być temat - do tego czasu zamknięte.
Jeśli Pw nie będzie to zamiast przenosić usunę. Ostrzegam jednocześnie przed crosspostingiem.
Bakus
Null: mam w zwyczaju przenoszenie z\postow niespelniajacych warunek tam gdzie byc powinny i ich zamykanie... Piszac post drugi raz ludzie zazwyczaj zaczynaja myslec...

Algorytmy -> php
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.