Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nowa grupa na forum
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
hwao
Jak zapewne część z Was już może zauważyła, powstała nowa grupa Opiekunowie (w zasadzie została wskrzeszona).

W ich kompetencjach będzie zajmowanie się następującym forum:
  • php
  • Skrypty php
  • Po stronie przeglądarki
  • Bazy danych
  • Serwery WWW
Będzie się ona składać z osób wybieranych, przy konsultacji z osobami odpowiedzialnymi za forum (Seaquest, Null [edytowane]). Zostało tam także przeniesionych paru moderatorów z powodu dużego ich zajęcia – jeżeli komuś zabrałem jakieś prawa (np.: dev) to proszę o kontakt, do mnie najszybciej jak to możliwe, oczywiście zostaną zwrócone. Znalazły tam się tam także nowe twarze nospor, Songom, tiraeth, crashu myślę że sobie poradzą i życzę im miłej pracy.

W kompetencjach tych osób leży zajmowanie się wyznaczonym forum.

Proszę o przestrzeganie pewnych zasad:
  • Nie usuwamy tematów, tylko przenosimy je na forum Śmietnik.
  • Staramy się być łagodni winksmiley.jpg.
  • Jeżeli mamy zły dzień to nie wchodzimy na forum i nie wyżywamy się na userach smile.gif.
Pozdrawiam, a członkom nowej grupy życzę udanej pracy.

PS.:
Naprawdę nie na zależało mi podczas tworzenia tej grupy uniżać czyjej wiedzy, pracy włożonej w forum, tylko po prostu niektóre osoby były bardzo rzadko na forum, więc nie posiadały czasu – myślę że te rozwiązanie jest najlepsze z dostępnych. Jeżeli to kogoś uraziło bardzo przepraszam.

Przy okazji:
Na forum wszystkie osoby mogące moderować forum (zarząd, admin, moderatorzy, opiekuni) przystąpili do akcji:
„Poprawa pisownia”.
Jej zadaniem nie jest poprawianie każdego błędu tylko tych większych wręcz kłujące w oczy (literówka albo jakiś błąd każdemu może się zdarzyć).

Wszelkie pytania proszę kierować do mnie.
dasko
Ja proponuje dopisac jeszcze dwóch opiekunów:
  • crashu
  • dr_bonzo
Znają się na rzeczy, ich odpowiedzi są sensowne, na pewno poradzą sobie z początkującymi smile.gif Bozia ich wyposażyła w ten 'dar' nabijania postów tongue.gif
crash
No ja bym się chętnie na to pisał. Póki co mam czas, chęci oraz lubię walkę z powszechną w Internecie dysleksją i dysortografią... :-)
Ive
no to moze teraz sie bedzie latwiej czytalo te wszystkie piekne posty x]

btw. w poscie hwao jest literowka [jesli tak to mozna nazwac - zapomnial literki xP] - 'poprawa' zamiast 'poprawna' - no chyba ze mialo byc haslo 'poprawa pisowni' tongue.gif ale i tak i tak blad jest haha.gif
SongoQ
Wydaje mi sie ze takie bledy sa mniej wazne niz jesli ktos wypisuje bzdury na forum i sie jeszcze przekonuje ze wlasnie tak jest.

Ja rowniez jestem za tym co pisal @dasko smile.gif)
dr_bonzo
W koncu www dziala.
Ja sie jeszcze zastanawiam nad swoja kandydatura (jakis sluzbowy samochod pomoze mi podjac jedyna sluszna decyzje tongue.gif).
Co do pisowni: polskie ogonki obowĄzkowe?
SongoQ
Cytat
Ja sie jeszcze zastanawiam nad swoja kandydatura (jakis sluzbowy samochod pomoze mi podjac jedyna sluszna decyzje ).

Samochod i mieszkanie smile.gif))

Cytat
Co do pisowni: polskie ogonki obowĄzkowe?

Zadko uzywam, ale jesli taki wymog bedzie to czemu nie.
hwao
Hmm myślę, że crashu się nadaje w takim razie dodam i go do tej grupy, jeżeli dr_bonzo chciałby to niech się odezwie do mnie gdzieś na prv.

Tymczasowo myślę, że grupa posiada już komplet ludzi, na razie rekrutacji do niej nie będzie jak padnie decyzja ze będzie potrzeba więcej ludzi, to na pewno dam znać.

Co do ortografii to będziemy poprawiać tylko błędy typu „terz”, „zeczy” i podobne – bardzo rażące po oczach.
strife
Witam,

Mam taki pomysł, skoro na forum jest aktywna nowa grupa to może podpisać ją pod aktywnymi użytkownikami?
Kod
zarząd | administrator | moderator | developer | opiekun | użytkownik

Pozdrawiam!
shpyo
do kogo trzeba się zgłosić aby być opiekunem i jakie trzeba mieć "kwalifikacje" smile.gif
hwao
Cytat(shpyo @ 2005-12-01 18:17:24)
do kogo trzeba się zgłosić aby być opiekunem i jakie trzeba mieć "kwalifikacje" smile.gif

Już napewno nie domnie smile.gif

Null or Sea.

Z tego co mi wiadomo narazie naboru na razie nie ma jeszcze...
NuLL
Obecnie ekipa forum jest kompletna i nie wymaga zmian.

Z zaloga forum jest troche inaczej niz z developerami. Tu sie nie dostaje miejsca bo sie chce. Ktos dolaczany jesli zachodzi taka potrzeba - a takiej narazie nie ma.
seaquest
A poza tym na to, żeby zostać opiekunem/moderatorem, to trzeba sobie zasłużyć winksmiley.jpg dużo raportować, udzielać się na forum, pomagać itd... smile.gif
hwao
Cytat(seaquest @ 2005-12-02 21:28:26)
A poza tym na to, żeby zostać opiekunem/moderatorem, to trzeba sobie zasłużyć winksmiley.jpg dużo raportować, udzielać się na forum, pomagać itd... smile.gif

Rozumie ze mam znów "zaspamowas" skrzynke Itsme'go winksmiley.jpg

Na moje oko, chociez nie moj to obowiazek to z tego co widze wszytkie tematy sa moderowane smile.gif

Pewnie za jakis czas beda rozsylane powiadomienia "czy dalej chcesz" wtedy moze pare osob zrezygnuje i beda miejsca smile.gif

Alek nie obijaj sie tak! Ja Cie zareklamowalem a Ty .. :-P
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.