Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: lista plikow w katalogu
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Dex1987
witam, mam taki problem chce zroobić wyswietlanie plikow z katalogu do pewnej liczby np mam w katalogu 20 plikow a chce wyswietlic tylko pierwsze 5 i jak jest taka mozliwosc to pozniej od 5 do 10 .... mysql odpada.

Z gory dzieki za pomoc.
kszychu
Cytat(Dex1987 @ 2005-07-15 15:14:35)
.... mysql odpada.

No jasne, że odpada, tu przecież chodzi o pliki i katalogi! Interesoweałeś się funkcjami do obsługi katalogów, np. dir()? Polecam.
nospor
to se daj w pętli w której będziesz wyswietlal katalogi warunek że jesli zmienna którą incrementujesz jest większa od 5 to zakoncz pętlę (break)
Dex1987
Cytat(kszychu)
No jasne, że odpada, tu przecież chodzi o pliki i katalogi! Interesoweałeś się funkcjami do obsługi katalogów, np. dir()? Polecam.

Myslalem szczytac liste plikow z katalogu do mysql i potem zapytanie z limit ale na tym serwerze gdzie bedzie strona
nospor
i ty za każdym razem chcesz to do mysql wczytywać? Trochę nie optymalne rozwiązanie.
zrób jak mówiłem:
Cytat
to se daj w pętli w której będziesz wyswietlal katalogi warunek że jesli zmienna którą incrementujesz jest większa od 5 to zakoncz pętlę (break)
Dex1987
tak zrobilem, dzieki. To byla odpowiedz na posta @kszycha.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.