Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Niestety Logowanie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
brekmar
Witam po raz kolejny. Mam problem, co prawda juz ten problem napisalem ale nikt mi nie raczyl pomoc, wiec pisze go jako osobny, nowy temat. Chodzi o logowanie sad.gif, ktorego nie potrafie pojac, co i jak. W bazie danych mam tabele z polami id, login, haslo, imie, nazwisko, email. Nie znam sie na mysql, ja nawet nie umiem podstaw php sad.gif. Wzialem sie za stronke ktorej nie potrafie prawie wogole zrobic, ale musze ja zrobic, nie raz uzyskalem pomoc na tym forum za co bardzo dziekuje. Prosze o to aby ktos mi napisal prosty formularz logowania, to wszystko, chcialbym zeby po zalogowaniu wyswietlil pola z tabeli imie i nazwisko oraz login. To wszystko o co prosze, szukalem w internecie takiego czegos i nic sad.gif a jak juz jakis sciaglem to nie dzialal, nawet wyslalem sms do platnych serwisow i tez nic, dlatego bardzo prosze o pomoc.
crash
Wyszukiwarka -> logowanie

Przenoszę: MySQL -> php Początkujący...
adek6
jak nie zansz się prawie na php to weś lepiej przeczytaj Tworzenie stron WWW Szybki start php + MySql, ja ją przeczytałem i umiem zrobić miej więcej skrypt logowania
brekmar
Kurde, ale jestescie wszyscy uparci, tak jakby dla was programistow to byl problem napisac taki skrypt.
Cytat
Wyszukiwarka -> logowanie
myslicie ze nie szukalem, szukam caly czas i nie ma.
crash
  1. <?php
  2.  
  3. $db = @mysql_connect( 'host', 'login', 'haslo' ) or die( 'Nie można połączyć z bazą!' );
  4.  
  5. @mysql_select_db( 'baza' ) or die( 'Nie można wybrać bazy!' );
  6.  
  7. if( !isset( $_SESSION[ 'user' ] ) )
  8. {
  9.    if( isset( $_POST[ 'loginGo' ] ) )
  10.    {
  11.       $dane = mysql_query( 'SELECT id,
  12.                                    login,
  13.                                    imie,
  14.                                    nazwisko,
  15.                                    email
  16.                             FROM users
  17.                             WHERE login = \"'.$_POST[ 'loginName' ].'\" AND
  18.                                   password = \"'.md5( $_POST[ 'password' ] ).'\" LIMIT 1' );
  19.  
  20.       $userData = mysql_fetch_assoc( $dane );                    
  21.       if( $userData[ 'id' ] > 0 )
  22.       {
  23.          $_SESSION[ 'user' ] = $userData;
  24.          header( 'Location: '.$_SERVER[ 'PHP_SELF' ] );
  25.       }
  26.       else
  27.       {
  28.          echo 'Podałeś złe hasło lub login...';
  29.       }
  30.    }
  31.    else
  32.    {
  33.       ?>
  34.       <form action=\"\" method=\"post\">
  35.          Login: <input type=\"text\" name=\"loginName\"/><br/>
  36.          Hasło: <input type=\"password\" name=\"password\"/><br/>
  37.          Login: <input type=\"submit\" name=\"loginGo\" value=\"Zaloguj\"/><br/>
  38.       </form>
  39.       <?php
  40.    }
  41. }
  42. else
  43. {
  44.    echo 'Jesteś zalogowany!<br/>';
  45.    print_r( $_SESSION[ 'user' ] );
  46. }
  47. ?>

Wiecej informacji tylko za pieniądze tongue.gif
brekmar
Heh dzieki bardzo, ale za kase to moge miec wszystko zrobione i tak juz zaczales to by wypadalo zebys skonczyl tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.