Mam pytanie czy jest możliwe napisanie w php takiego kodu by w pasku adresu nie pojawiał się adres wczytywanej strony?
np. klikamy na link on otwiera nam str. i w tej nie ma adresu w pasku?
wolguy
20.07.2005, 20:32:42
myślę, że z javascript dałoby się "wyrzucić" adres z pasku adresu...
tsufu
20.07.2005, 21:05:37
ej a za to ze w pasu adresu w przegladarce nie ma podanych wszystkich danych tylko powiedzmy adres serwera tzn. zamiast np. serwer.pl/index.php?asd=3465 jest zawsze www.serwer.pl nie jest odpowiedzialena jakas dyrektywa powiedzmy apacha czyli ustawienia serwera www ? i tak bedzie link i tak bedzie tyhlko tyle ze w przypadku ustawien np. apacza nie bedzie podawany w pasku adresu... imho oczywiscie ...
z drugiej strony masz cos takiego tylko tyle ze hm ... bez sensu troche ... wchodisz poraz pierwszy na serwer.pl tam wybierasz np index.php?akc=serwis_1 klikasz wchodzisz na index.php czyli ladujesz strone ustawiasz w sesji ze ma byc przekierowane na serwis przeladowujesz strone znowu wchodzisz na index.php sprawdzasz czy w sesji jest cos ustawione przladowujesz strone i przechodzisz w opdpowiednie miejsce zamotane ale proste w realizacji tylko troche klepania
hwao
20.07.2005, 21:23:33
Cytat(Morek @ 2005-07-20 12:35:20)
Mam pytanie czy jest możliwe napisanie w php takiego kodu by w pasku adresu nie pojawiał się adres wczytywanej strony?
np. klikamy na link on otwiera nam str. i w tej nie ma adresu w pasku?
Zrob frame seta w htmlu i wtedy tak bedzie.
Morek
21.07.2005, 08:04:39
OK, dzięki za pomysły wiem już co zrobie
Chyba nigdy nie da się czegoś w 100% zabezpieczyć a mi właściwie rozchodzi się tylko o to by 90% laików nie wiedziało jak się do tego dobrać i tyle.
Jeszcze raz dzięki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.