Nie wiem czy problem był poruszany, ale szukałem i nie mogę znaleźć.
Chciałem do bazy Mssql załadować plik niestety nie wiem jak :/
Korzystałem z stronki, więc nie będę mazał tego co było w komentarzach, ale mam coś takiego teraz:
<?php // store.php3 - by Florian Dittmer <dittmer@gmx.net> // Example php script to demonstrate the storing of binary files into // an sql database. More information can be found at http://www.phpbuilder.com/ ?> <html> <head><title>Store binary data into SQL Database</title></head> <body> <?php // code that will be executed if the form has been submitted: if ($_POST['submit']=='submit') { // connect to the database // (you may have to adjust the hostname,username or password) $link = mssql_connect(\"SERVER\",\"login\", \"pass\") mssql_select_db(\"binary\", $link); $result=MSSQL_QUERY(\"INSERT INTO binary_data (description,bin_data,filename,filesize,filetype) \". \"VALUES ('$form_description','$data','$form_data_name','$form_data_size','$form_data_type')\"); $id= mssql_insert_id(); MsSQL_CLOSE(); } else { // else show the form to submit new data: ?> <form method=\"post\" action=\"\" enctype=\"multipart/form-data\"> File Description:<br> <input type=\"text\" name=\"form_description\" size=\"40\"> <input type=\"hidden\" name=\"MAX_FILE_SIZE\" value=\"1000000\"> <br>File to upload/store in database:<br> <input type=\"file\" id=\"form_data\" name=\"form_data\"> <p><input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"submit\"> </form> <?php } ?> </body> </html>
No i właśnie... nie wiem gdzie jest błąd. Bo po zaakceptowaniu formularza. Wychodzi na to, że w zmiennej form_data, nie jest nic przekazywane (albo robię to źle), gdyż po zapisaniu, nagle okazuje się, że $data jest pusta.
Bardzo proszę o jakieś wskazówki.