Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nie widoczny z poza LANu
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
nulos
Więc zainstalowałem najnowszego Apach'a. Siedze za routerem, więc przekierowywuje port 80 na mnie. Jednak gdy wchodze przeglądarką na moje zewnętrzne IP: Firefox- "Przekroczono limit czasu" IE- "Nie można odnaleść...". Jak wpisuje localhost wszystko pięknie, czyli pojawia się strona testowa apach'a. Myślałem, że problem leży w dwóch programach korzystających z tego samogo portu: Firefox i Apache, ale wziąłem proxy na innym porcie i i tak dupa. Mogłem coś strzelić w poprzednim zdaniu... To co? Poświęci ktoś dwie minuty?
crash
Nie uda Ci się połączyć na zewnętrzny adres przekierowania z wewnątrz sieci...
nulos
Czy ty człowieku wiesz, co mówisz? Przecie już udało mi się postawić serwer inny niż Apache (stronia radyjka mojego). Problem jest tylko z Apache...
Medicom
Jesli nie rozwiazałeś tego problemu to mam rozwiązanie.

Apache nie pójdzie na zewnątrz, miałem ten sam problem. Jeśli masz domenę (jesli nie to adres zewnętrzny) to w pliku httpd.conf
w sekcji

Kod
ServerName twoja.nazwa.pl

wstawiasz adres zewnetrzny IP, lub nazwe domeny. Napewno pójdzie. Umnie ganiał w taki sposób przez ponad rok. Jak cos to daj znac czy poszło, a jesli znalazles inny sposób to podrzuc rozwiązanie. cool.gif
nulos
Hm, myślę, że może i by zadziałało... Ja jednak już dawno zapomniałem o tym problemie tongue.gif Dzięki, zapamiętam co w razie czego zrobić.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.