Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: instalacja mySQL / php na serwie
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Skrypty forum
snakeman
Prosze o pomoc smile.gif . czy da sie zainstalować mySQL na serwerze który go nieobsługuje?? mam konto na
Kod
www.icp.pl
i oni tam tego nieobsluguja w zwiazku z czym niemoge zainstalowac IPB 1.3 mam doła i prosze o odpowiedz czy da sie tam jakos wbic mySQL?? bo php maja......
tiraeth
1. Nie ten temat - zapewne otrzymasz ostrzeżenie

2. Chyba nie umiesz czytać...
Cytat(Oferta ICP (Cennik))
Pakiet Baza Danych
dostęp do bazy PostgreSQL lub MySQL
miejsce na dysku w ramach posiadanego konta

Cena: 12,22PLN / m-c

I muszę to napisać bo nie wytrzymuję:
Człowieku ile Ty masz lat? 13?! Kto Cię do internetu "wpuścił" jak nie znasz podstawowych zasad, poza tym nie stosujesz się do uwag jakie Ci podajemy - jeżeli ktoś Ci daje ostrzeżenie za to, że piszesz tematy w niewłaściwych działach, to weź to sobie wklep do główki i pomyśl, żeby na przyszłość nierobić takich rzeczy. Dostaniesz zapewne już drugie ostrzeżenie i mam nadzieje, że to będzie ostatnie jakie otrzymasz za "niewłaściwy dział na forum".

Po drugie: Zapoznaj się z tematem BYKOM-STOP w O forum. Twoej wypowiedzi są pełne błędów, my oczywiście je poprawimy (takie nasze częściowo jest zadanie) ale staraj się unikać takich błędów jak "pomuc" bo to aż razi w oczy!

Po trzecie: "sora za ten sapm ale dopiero sie uczse" (wypowiedź w poprzednim temacie) - nie można się nauczyć nie spamować... to się wie, a nie uczy. Chodzisz po tym forum i zapewne widzisz jak zwracamy uwagę na powtarzające się tematy, czy też "NTF", co oznacza NieToForum... i to powinno zmobilizować Cię do tego aby nie "spamować" czy też nie "crossposting'ować", bo niestety my musimy potem za Ciebie przenosić (czyt. myśleć) - bo Tobie się niechce kliknąć linka prowadzącego na forum Bazy danych, gdzie ten temat powinien się znajdować.
I teraz co ja mam zrobić? Przenieść tematu nie mogę bo nie mam do tego praw... i musimy oboje czekać, aż człowiek z rangą Moderator przeniesie ten temat.

Dziękuje za przeczytanie smile.gif
snakeman
1.Grunt że sie rozumiemy winksmiley.jpg
2.Nie bij
3.Nie placz
4.rozuemim o co ci chodziło i może cie to zdziwić ale niewszyscy są tacy super obeznani jak ty , i szukają pomocy u innych jeśli ty tego nierozumiesz niepowinieneś sprawowac władzy na forum które służy za pomoc

przestrzegłeś mnie OK , objąsniłes gdzie co i jak ale nie życze sobie tekstów typu "dziecko ile masz lat" bowiem jest to moja prywatna sprawa
tiraeth
Cytat
4.rozuemim o co ci chodziło i może cie to zdziwić ale niewszyscy są tacy super obeznani jak ty , i szukają pomocy u innych jeśli ty tego nierozumiesz niepowinieneś sprawowac władzy na forum które służy za pomoc

Szukaj pomocy w troszę inny sposób - np. korzystając z wyszukiwarki na forum, bo temat instalacji mysql'a był poruszany już ze 100 razy. Wystarczy poszukać.

Cytat
przestrzegłeś mnie OK , objąsniłes gdzie co i jak ale nie życze sobie tekstów typu "dziecko ile masz lat" bowiem jest to moja prywatna sprawa

Nie napisałem do Ciebie - dziecko - określiłem Cię mianem człowieka i zapytałem się o wiek, bo jeżeli tak jak mówisz, jest to Twoja prywatna sprawa - proszę bardzo, ale ja nie określiłem Twojego wieku dzieckiem, aczkolwiek po Twoich wszystkich postach stwierdzam (i to jest moja prywatna sprawa), że nie przekroczyłeś magicznej granicy 15 lat. Jeżeli jest inaczej, to niech Twoje zachowanie świadczy o tym.

Wracając jeszcze do czwartego punktu: Przeczytałeś regulamin forum? Jeżeli nie to przytoczę Ci kilka z jego punktów:
Cytat(Punkt 1.a)
Sprawdź czy temat nie był już na forum poruszany i czy odpowiedź na Twoje pytanie już nie padła. Forum wyposażone jest w mechanizm wyszukiwania treści (link na głównej stronie), naucz się z niego korzystać. Jest to jedna z najsurowiej przestrzeganych na tym forum zasad i moderatorzy nie mają skrupułów przy stosowaniu sankcji wymuszających stosowanie się do niej.

Cytat(Punkt 1.b)
Skorzystaj z wyszukiwarki internetowej (np. Google) próbując najpierw tam znaleźć odpowiedź na nurtujące Cię pytania.

Cytat(Punkt 2.f)
Niedopuszczalne jest zakładanie tego samego tematu na kilku forach. Należy wybrać najwłaściwsze forum i na nim poprzestać.

Cytat(Punkt 2.i)
Jeśli czytając wiadomości na danym forum, natrafisz na temat związany z tym co cię interesuje, nie zadawaj nowego pytania i nie twórz nowego wątku, lecz postaraj się kontynuować już istniejący.

I teraz powiem Ci, że wszystkie te punkty złamałeś, nie wierzysz?

Punkt 1.a - nie przeszukałeś forum pod kątem instalacji mysql a gdybyś w wyszukiwarce wpisał "instalacja mysql" nie napisałbyś tego tematu.

Punkt 1.b - punkt ten odnosi się też do tego problemu - problem dotyczył serwera ICP - trzeba było sprawdzić u nich dlaczego nie ma (choć jest) bazy danych mysql

Punkt 2.f - temat dot. MySQL na forum dla Skryptów Forum? To chyba nie właściwy dział/forum...

Punkt 2.i - dlaczego nie kontynuowałeś wątku dot. IPB ? Przecież to Cię interesowało w tym momencie. Po pewnym czasie ktoś by Ci odpowiedział i zapewne napisał, żebyś skorzystał z wyszukiwarki lub zapytał się administratora ICP czy nie ma MySQL.

Życzę miłej literatury...

PS. Jeżeli dalej uważasz, że uraziłem Cię tym, że napisałem Ci, że uważam, iż masz 13lat - przykro mi, ale nie znam Cię i sugerowałem się poziomem Twoich postów - na przyszłość postaraj się pisać w bardziej sensowny (i zrozumiały) sposób.
snakeman
hmm dobrze przekonałeś mnie guitar.gif party.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.