Vertical
1.08.2005, 17:22:16
W pole "Jabber ID" mieszczące się w opcjach profilu użytkownika można wpisać maksymalnie 30 znaków podczas, kiedy mój JID jest długi na 31 znaków. W rezultacie, zamiast: v3rtical @ jabber . elektron . com . pl wpisane jest samo: v3rtical @ jabber . elektron . com . p. Nie jest to duża różnica. Przypuszczam, że większość forumowiczów jest w stanie domyślić się, że chodzi tutaj o domenę .pl, lecz niestety istnieją również i tacy, którzy zamiast przeczytać cały JID, a następnie ręcznie go skorygować, skopiują go do schowka, wkleją w pole "dodaj kontakt" i będą do końca życia dziwić się, dlaczego wciąż mam status "rozłączony" ;-)
Dlatego prosiłbym zarząd, by (w miarę możliwości) zwiększył wielkość pola przeznaczonego na Jabber ID
Bakus
1.08.2005, 22:02:39
1. To zajęcie dla Administratorów forum, a nie Zarządu...
2. Mój "bakus@jabber.gda.pl" się mieści - nie ma sensu dawać jakichkolwiek dodatkowych spacji - w końcu na jabber maile nie przychodzą
Cytat(Bakus @ 2005-08-01 23:02:39)
2. Mój "bakus@jabber.gda.pl" się mieści - nie ma sensu dawać jakichkolwiek dodatkowych spacji - w końcu na jabber maile nie przychodzą

Popieram, tam Ci spam nie przyjdzie wiec poco te spacje?
zamien np @ na #at# i tyle...
dasko
2.08.2005, 10:59:05
Eee... popatrzcie w jego profil, albo policzcie liczbe znaków bez spacji...
Vertical
2.08.2005, 11:09:16
Cytat(Bakus)
nie ma sensu dawać jakichkolwiek dodatkowych spacji
W profilu nie mam spacji, spacje dałem tylko w poście. Zresztą ze spacjami string ma 39 znaków, a napisałem przecież, że w profilu mój JID
powinien mieć długość 31 znaków (ale dopuszczalna ilość to 30)