Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] CGI vs MODULE
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
wassago
ostatni probowalem zmienic swoje php 4.2.3 CGI na modul Apache'a 1.3.1x i ku moim wielkim wysilka nie udalo sie tego zrobic - choc robilem wszystko wg manuala... dopiero po zmianie Apache'a na wersje 1.3.22 udalo sie zmienic, bardzo sie cieszylem, ze w koncu mam php jako modul, a tu zonk! tyle co nawyzywalem mojego serva to jeszcze sie nigdy nie zdazylo! najpierw jako CGI dzialaly mi wszysciusienkie skrypty i stronki ktore robilem - jedynie Autoryzacja nie dzialala... Teraz gdy mam php jako modul, juz nic dobrze nie dziala! wszystkie skrypty pisane byly z nie-super globalnymi $zmienna, musialem wszedzie to pozmieniac na $HTTP_POST/GET_VARS["zmienna"] a to juz za duzo pracy:/ na dodatek skrypt do banowania juz wogole nie dziala (500 - wew. blad serva)

[php:1:8ad304d983]
<?php

$ip = array("127.0.0.1");

if (in_array($REMOTE_ADDR, $ip))
{
print ("banicja");
}

else
{
header("Location: index.php");
}

?>
[/php:1:8ad304d983]

juz mnie krew zalewa jak mam znowu kombinowac na 100 sposobow aby tego serva naprawic:/ nasowa sie pytanie: Po co instalowac php jako modul?
scanner
A po co instalowac jako CGI ?
[php:1:78face8171]<?php
$ip = array("127.0.0.1");
if (in_array($_SERVER['REMOTE_ADDR'], $ip))
{
echo 'banicja;
}
else
{
header("Location: index.php");
}
?>[/php:1:78face8171]A tak nie zadziała?
konrad_vme
... ale przecież w przypadku zmiennych globalnych, żeby działało po staremu wystarczy zmienić jedną opcję (nie pamiętam już nazwy) w php.ini
scanner
konrad_vme: poczytaj to: http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=789 a szczególnie kwestie bezpieczeństwa...
kurtz
Cytat
konrad_vme: poczytaj to: http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=789 a szczególnie kwestie bezpieczeństwa...
cii konrad to taki haher co dawniej nie mogl zrozumiec czemu mu sie newsy na stronie pokazuja wiec o bezpieczenstwie sporo wie %)

pozdrawiam
scanner
Cytat
czemu mu sie newsy na stronie pokazuja
Albo brakuje jednego "nie", albo ROTFL.
KaMeLeOn
To pierwsze...
kurtz
Cytat
To pierwsze...
doprawdy?

dalbym Steru reke odciac ze konrad tych newsow nie pisal....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.