Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [benchmarks] mysql aż tak wielki?
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Jabol
Przejrzyjcie sobie te testy i powiedzcie co tutaj jest nie tak? Rozumiem, że to są testy mysql'a, ale żeby aż tak naciągać to też nie za bardzo wierze. Precież on tam wygrywa ze wszytkimi i to miarzdżąco.
Jakie mogą być tego powody?
W sumie to nasuwa mi się tylko jeden. Mysql nie obsługuje transakcji (conajmniej nie w tych wersjach) i nie musi ich kontrolować co daje mu pewną przewage, ale właściwie całą reszte musi już robić (a może się myle).

Może Wy znacie inne przyczyny tego, że mysql wyprzedza produkty typu oracle, informix i db2, bo aż mi się wierzyć nie chce.
Kill3R
hmm albo ja zle patrze albo ogladam nie te testy bo z tego co ja widze to np oracle we wszystkim bije MySQL'a poza alter_table_add
Jabol
chyba źle patrzysz. Tam jest na dole napisane second/test. A to już odwraca sytuacje całkiem na odwrót.
Kill3R
upsss nie zauwazylem sorki :oops:
Kill3R
Dodam jeszcze ze albo oni inaczej to licza albo maxymalnie zawyzaja bo wg mnie nie mozliwe jest zeby MySQL mial taka przewage smile.gif
FiDO
Ja sie jakos nie dziwie, ze w tescie na stronie MySQL wygrywa MySQL smile.gif
Wg mnie nie jest to obiektywny test.
dragossani
Test jest prawdziwy, ale dotyczy prostych zapytań. MySQL to najszybszy silnik na rynku jeśli chodzi o tego typu zastosowania - nie ma tu mowy o pomyłce. Sprawa komplikuje się przy trudniejszych zadaniach - wtedy Postgres i Oracle pokazują pazury.
Project
Poza tym MySQL ma jeszcze spore braki w zagniezdzonych zapytaniach SQL`a. Podobno ma to sie zmieniac wraz z pojawianiem sie nowych wersji... Ciekawe co z tego wyniknie!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.