Na poczatek male wprowadzenie: Mam iMaca G3 z Mac os 10.3, sciagnalem nowego Apacha i PHP4.

Przeczytalem uwaznie to co pisaliscie o instalacji serwera. Wszystko dziala i udalo sie odpalic plik test.php ze skutkiem na +6 ale...

Ale mam problem i nie wiem czy jest on z rodziny maczkowych czy php'owo-serwerowych. Kiedy staram sie uruchomic skrypt(najprostszy licznik) na serwerze to wyskakuje cos takiego:
Warning: fopen(licznik.txt): failed to open stream: Permission denied in /Library/Apache2/htdocs/skrypt_licznik.php on line 2

Warning: fgets(): supplied argument is not a valid stream resource in /Library/Apache2/htdocs/skrypt_licznik.php on line 3

Warning: fseek(): supplied argument is not a valid stream resource in /Library/Apache2/htdocs/skrypt_licznik.php on line 5

Warning: fputs(): supplied argument is not a valid stream resource in /Library/Apache2/htdocs/skrypt_licznik.php on line 6

Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /Library/Apache2/htdocs/skrypt_licznik.php on line 7
1

i o co chodzi? Na serwerze na Linuksie wszystko dziala poprawnie.
Czytale posty innych forumowiczow ktorzy skarzyli sie na podobne bledy, pozienialem wedlug instrukcji parametry otwarcia pliku, chmod i nic. Zaznaczam ze skrypt jest tez w necie na ser. Linuxa i dziala bez problemu a u mnie nie!

Pewnie pytanie wynika z mojej cholernej niewiedzy ale jesli mozecie... pomozcie

pozdrawiam i dzieki!!!