Posiadam na swojej stronie sondę imps.pl versja 1.5
Chciałbym ją jednak troszkę przerobić, bowiem do danego pytania potrzebne mi jest 26 pól wyboru. Oczywiście taka sonda jest za długa na stronę, dlatego też chciałbym zamienić wszystkie "input`y" na wybieranie "select". Praktycznie udało mi się już to zrobić, przerabiając pilk "sonda.php" następująco: (podaję fragment zmienionego kodu php; zmiany następują od 13 linijki)
<?php echo "<table border="0" cellspacing="0" width="$s_view[3]" height="$s_view[4]" cellpadding="$s_view[18]" style="border: $s_view[13] $s_view[14] $s_view[15]; font-family: $s_view[0]; font-size: $s_view[1]; color: $s_view[2];" align="$s_view[5]" valign="$s_view[9]">"; echo "<form action="$sondapath/czekaj.php" target="pokaz" method="post" onSubmit="javascript:wyniki('$sondapath/czekaj.php',$confy[5],$confy[6]);">"; echo "<tr><td bgcolor="$s_view[16]" align="$s_view[6]" valign="$s_view[10]" style="border-bottom: $s_view[13] $s_view[14] $s_view[15];">$title[0]</td></tr>"; for ($i=1; $i<$pconf[0]; $i++){ } <a href="javascript:wyniki('$sondapath/wyniki.php',$confy[5],$confy[6])">Wyniki</a> </td></tr>"; <input type="submit" name="sonda_submit" value="Głosuj"> </td></tr>"; //Jeśli usuniesz poniższy fragment złamiesz prawa autorskie. Uszanuj pracę innych!
!! echo "<tr><td bgcolor="$s_view[17]" align="right" valign="bottom" style="font-family: $s_view[0]; font-size: $s_view[1]; color: $s_view[2];"><a href="http://www.imps.pl" target="_blank"><small><b>IM Sonda v1.5</b></small></a></td></tr>"; ?>
Problem jest teraz następujący. Pomimo wybrania odpowiedzi, głos nie jest zliczany w wynikach! Wrzuciłem dla porównania wcześniejszy plik "sonda.php" i wówczas wszystko działa jak należy.
Jeśli mógłbym prosić o pomoc, to byłbym bardzo wdzięczny.