Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: fsockopen i IP serwera
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Diwi
Witam. Mam pytanie. Otóż mam skrypt który łączy się poprzez fsockopen z inną stroną. Jednakże gdy wywołam za dużo odwołań do tej innej strony w krótkim czasie wtedy otrzymuje bana na 1-2 godzin :/ (ta strona to google.pl winksmiley.jpg). Więc czy da się jakoś ukryć lub zmienić IP które otrzymuje google (to na które mnie banuje)?

P.S Proxy odpada :/

Może da się to zrobić przy pomocy CUrl ?

Pozdrawiam
dr_bonzo
No to sie nie da -- musialbys miec zmienne IP np. jak w neostradzie.
Diwi
No tak ale mi chodzi o jakieś ukrycie IP lub zmienienie go tak aby było inne dla Google. Naprawde nie da się tego zrobić ? Proxy jest spoko tylko bardzo wolne a trudno znaleźć szybkie serwery :/. No chyba że ktoś ma jakąś liste z dobrymi serwerami proxy to wtedy wchodzi ono w gre biggrin.gif.

Pozdrawiam
GrayHat
a jak sie identyfikujesz dla google?? snitch.gif sproboj user agenta wyslac jako firefox winksmiley.jpg
hwao
Cytat(GrayHat @ 2005-09-12 00:06:21)
a jak sie identyfikujesz dla google?? snitch.gif sproboj user agenta wyslac jako firefox winksmiley.jpg

... blink.gif

---

Hm, ip zmienic sie nie da, ew przez proxy tylko ale te i tak moze wyslac Twoje orginalne i bedzie na nie ban.

Powodem otrzymania tego bana co jest, za duzo wejsc z danego ip? czy jak?

Jezeli za duzo wejsc z 1 ip to musisz uzyc proxy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.