Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Call of Duty
Forum PHP.pl > Forum > PHP
MOZ
Witam.
Wie ktoś może jak uzyskać z zewnątrz dostęp do logów gry poprzez php.
Chodzi mi głównie o rozmowy prowadzone w trakcie gry, a je można wyciągnąć (chyba) jedynie z logów. Potrzebne jest mi to do skryptu "Call of Duty Server Status".
hwao
tzn, nie rozumie oco Ci chodzi. nie opisalem

Czy te logi chcesz pozyskac z serwera? czy je masz i tylko przedstawic?

Tak czy siak musi byc jakis "mod" do serwera cod zeby zapisywal te rozmowy, w czystym php sie tego nie da.
MOZ
wszystkie szczegółowe informacje o toczącej sie grze są zapisywane do pliku (bodajże jest to plik game_mp.log). Sama "obróbka" tego pliku nie stanowi żadnego problemu. Są dostępne skrypty php "wyciągające wszelki informacje z tego pliku (np. vsp stats processor), ale muszą się one znajdować bezpośrednio na serwerze na którym "hula" gra. A mi chodzi o to czy da się uzyskać dostęp do tego pliku z zewnątrz (lub konkretnie informacji o "rozmowach" w trakcie gry).
ActivePlayer
jesli na serwerze stoi apache i mozesz ten plik 'udostepnic' to tak... jesli stoi ftp i mozesz udostepnic to tez tak... wydaje mi sie ze plik musi byc jakos widoczny dla swiata smile.gif
tiraeth
możesz też skonfigurować server apache i uruchamiać go wraz ze startem gry, następnie skonfigurować (VHosts) jakiś port (np. 3315) aby prowadził on do pliku, np. C:/Call of Duty/game_mp.log, dzięki czemu będzie można pobrać zawartość logów poprzez np. file" title="Zobacz w manualu php" target="_manual albo fopen" title="Zobacz w manualu php" target="_manual
MOZ
Cytat
jesli na serwerze stoi apache i mozesz ten plik 'udostepnic' to tak... jesli stoi ftp i mozesz udostepnic to tez tak... wydaje mi sie ze plik musi byc jakos widoczny dla swiata smile.gif

ale to nie jest mój serwer, poprostu chciałbym zrobic we flashu aplikacje pokazującą co się aktualnie dzieje w grze na jakiś tam serwerach.

Oczywiście mógłbym poprosic administratorów tychże serwerów o hasła do ftp biggrin.gif, i miałbym bezproblemowy dostęp do tego pliku z zewnątrz, ale odpowiedz jest chyba z góry znana
kszychu
Cytat(MOZ @ 2005-09-13 14:19:05)
Oczywiście mógłbym poprosic administratorów tychże serwerów o hasła do ftp biggrin.gif, i miałbym bezproblemowy dostęp do tego pliku z zewnątrz, ale odpowiedz jest chyba z góry znana

Skoro administratorzy tychże serwerów nie dadzą Ci dostępu z zewnątrz, to warto sobie zadać pytanie "dlaczego" i uszanować ich prawo do prywatności.
ebe
To pytanie raczej do ludzi którzy piszą taki serwer, czy po wysłaniu jakiegoś zapytania do niego uzyskamy log, tak więc szukaj w dokumentacji serwera, ew. jak radzą wyżej gadaj z adminami czy udostępnią plik
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.