Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: mysql - problem z duzym plikiem
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
yellow
Na pcozatek powiem - ze przeszukalem forum podajac slowa kluczowe zwiazane z moim problemem niestety nic nie znalazlem winksmiley.jpg

Otoz mam pewien problem - mam pewna baze w pliku sql ktoray wazy 17MB
chcialbym ja podmenic z istniejaca - indeksy sa identyczna roznia sie tylko zawartoscia
1. phpmyadmin nie pozwala mi na ich podmienienie (table exist) - jak poradzic sobie z tym problemem?
2. prostym jest ze przy probie dodanie tego wielkosci pliku phpmyadmin zwyczjanie wysypuje sie, troche dlugo dodaje sie 17MB testu, wiec czy znacie alternatywne rozwaizania by sie uporac z tym problemem tongue.gif

Dziekuje ze wszelkie objawy pomocy smile.gif
pozdr.
yellow
mhs
Rozwiązanie Twojego problemu wydaje mi się bardzo proste. W Twoim przypadku najlepiej jest wykorzystać narzędzia, które standardowo dostarcza MySQL. Na początku poleciłbym zrobić backup bazy danych. Do tego wykorzystasz narzędzie mysqldump (np. mysqldump -u uzytkownik -p --databases nazwaBazyDanych > backup.sql). Następnie usuń dotychczasową bazę danych (DROP DATABASE nazwaBazyDanych). Później skorzystaj z klienta mysql i wpisz SOURCE lokalizacjaTwojejZrodla. Po tych czynnościach będziesz miał nową bazę danych na serwerze. Oczywiście zkładam, że masz dostęp do serwera mysql czy to po shellu czy też możesz skorzystać ze zdalnych połaczeń (w tym przypadku możesz wykorzystać wyżej wspomniane narzędzia na dowolnym komputerze).

Pozdrawiam.
yellow
rdnosnie tego SOURCE to czy uzywam do tego mysqldumpa? snitch.gif
mhs
nie, SOURCE jest dostępny w kliencie mysql natomiast mysqldump jest osobnym narzędzien (do robienia backupów)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.