Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Stronicowanie a czasy dostępu
Forum PHP.pl > Forum > PHP
elj
Witam
Jest zapytanie do mysql pobierające dane z 4 tablic i wyrzucający wynik ok 6tyś wierszy. Wykonałem stronicownie zgodnie z wikphppl i mam problem...
Jak daję liczbe 50 wyświetlanych rekordów na stronę, czas wykonywania całości skryptu wynosi ok 60sek; a jak daję np 1000 rekordów czas wykonywania skryptu też jest ok 60sek. O co w tym chodzi? sad.gif Mysql jest podłączony przez pconnect, a liczba wyświetlanych rekordów nie robi wrażenia serwerowii. Stronicownie jest chyba po to żeby serwer nie zapluł się dużą ilością wyrzucanych danych?
pozdr. elj
AxZx
nawet 1000 rekordow w 60 s. to jest o wiele wiele za duzo,
pewnie cos ci sie zapetlilo za bardzo albo cos
za malo napisales informacji aby ci pomoc,
czego oczekiwales piszac zakladajac ten temat tutaj?
elj
Chyba coś nie tak z zapytaniem. To samo wrzuciłem na konsolę mysql i wynik podobny.
Przejdę na forum mysql.
Z drugiej strony naczytałem się jak spada wydajność mysql przy spinaniu wielu tablic....
Przymajmniej wiem że kod php nie wprowadza żadnych opóźnień.
Przepraszam za zamieszanie.
mike
Cytat(elj @ 2005-09-21 07:50:21)
Przejdę na forum mysql.

Nono, Ty lepiej nigdzie nie przechódź.
Napisz zapytanie tutaj a temat "sam" się przeniesie na Bazy danych.

Pisanie w kilku forach w związku z jednym tematem jest zabronione.
nospor
Temat w związku z powyzszym zamykam. Kolega zalożył nowy temat:
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=35734

nap rzyszlosc prosze takich nuemrów nie robić i kontynuować w jednym. Należy użyc przycisk raportuj i powiedz ze sie prosi o przeniesienie na inne forum. Wkoncu oba tematy są ze sobą powiązane i nie ma sensu dwóch walić.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.