Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: jakies dziwne blokady na serwerze
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
Riper
Od dłuższego czasu zajmuje się stroną www.midwestamber.com, dla skrócenia roboty napisałem proste mechanizmy php do obsługi zawartości strony.

Od jakiegoś czasu z niewiadomych mi przyczyn serwer "w dziwny sposób" udostępnia mi php, tzn. wszystkie funkcje, mechanizmy wewnątrz plików działają, problem pojawia się gdy poprzez URL chce przesłać wartość zmiennej albo wywołać jaką kolwiek zmienną środowiskową, wówczas serwer w ogóle nie zwraca żadnej wartości.

Dodam, że serwer udostępnia mi możliwość ustawienia własnego php.ini (co rzecz jasna zrobiłem, pobierając defultowy szablon ze strony php). Zobaczyć go możecie pod adresem: http://www.midwestamber.com/test.php

Co mi radziecie bo nie ukrywam, nie mam bladego pojęcia co się stać mogło.
dr_bonzo
Pokaz jaki fragment kodu ci nie dziala.
Sprawdz register_globals w manualu! I jak sie odwolywac do zmiennych srodowiskowych w nowym php.
Riper
Z tego co tam pisze wynika, że php zainstalowane jest w wersji 4.3.11

Czy w takim php nie mozna się odwoływać do zmiennej z URL'a w zwyky sposób np.: $id ?

Jeśli nie to prosiłbym o drobne sprostowanie bo nie bardzo wiem jak z tym sobie poradzić.
L_Devil
$_GET['id'] zamiast $id winksmiley.jpg
Riper
Wielkie dzięki smile.gif działa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.