Na systemie Windows mam zainstalowany WAMP5 1.3 (wirtualny serwer do testowania stron). Niestety nie mam zielonego pojęcia jak zainstalować i uruchomić bibliotekę GD? Prosiłbym także o podanie mi strony skąd mogę ściągnąć tę bibliotekę.
zuczek
28.10.2005, 17:29:29
nie trzeba sciagac zadnej biblioteki: najpierw musisz okreslic extension_dir w php.ini np: extension_dir="c:\php\extension\" następnie usunać ; z ;extension=php_gd2.dll na extension=php_gd2.dll zapisac php.ini i zrestartowac apache czy inny serwer
Bez przesady I co jeszcze mam podac I tak z większości nie bedziesz korzystać. Poczytaj trochę manuala.
Gander
28.10.2005, 23:24:16
No, trochę mocno przesadziłem. Ale czy mógłbyś mi cokolwiek powiedzieć o tych trzech:
php_iconv.dll - do czego to służy? php_pdf.dll - to służy do czytania czy tworzenia pdf? php_zip.dll - to służy do pakowania czy rozpakowywania?
PLIS
mike
29.10.2005, 00:02:56
Jeszcze jedno takie pytanie lub topic i dostaniesz ostrzeżenie za niechęć do manuala. Nie wiem czy trzeba być aż takim leniem, czy być (wpisz samemu) i nie wpaść żeby sprawdzić samemu w manualu :?: