Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ORACLE a XML
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > Oracle
SongoQ
Zajmuje sie pisaniem interfejsu pomiedzy aplikacja C# a ORACLE'm, prztwazaniem danych zajmuje sie php, ktory wykorzystyje XMLa. Wiem, że w ORACLE sa narzedzia ktore umozliwiaja obsluge XMLa jak i generowanie SQLa i zwracanie danych w postaci XML. Takie moje pytanko czy ktos uzywal tego typu mechanizmu i jakie sa problemy uzywania czegos takiego. Ewentualnie jakis link do artykulu lub jakies info bardzo mile wiedziane.

Obecnie php parsuje xmla przerabia na SQLa, wykonuje zapytanie, przetwaza dane i zwraca do aplikacji w postaci xmla. Wydaje mi sie ze troche do tego zle podszedlem i niepotrzebnie niektore rzeczy robie po kilka razy. Ale czy przelozenie to na ORACLE nie spowoduje natrafienie na jakies rzeczy przez ktorych nie da sie przejsc?
piku
Nie znam platformy .net ale wiem ze oracle przynajmniej 10g wspiera mocno ta platrorme. I zbędnym jest do tego uzywania php.
SongoQ
Twoja odpowiedz troche odbiegla od tematu. To ze zstal wprowadzony interfejs posredni w php to jest taki wymogl (wiele by mozna powiedziec czemu ale to nie jest trescia pytania). Chodzilo mi o generowanie i przetwazanie XMLa przez ORACLE.
Method
spoko mam i do 8i gdzie sie to potrafi wysypać i mam do 9. co do wersji 10 nie wiem nie mialem z nia do tej pory stycznosci.
jesli jeszcze potrzebujesz Songo daj znac na gg a podeślę ci moje skrypty
SongoQ
Cytat
jesli jeszcze potrzebujesz Songo daj znac na gg a podeślę ci moje skrypty

Skrypty?? Czy PL/SQLa, bo nie wiem czy mnie dobrze zrozumiales.

Bo rozpatrywalem 2 kwestie jedno to jest zamiast przesylac SQL do bazy to przesylam XMLa i dostaje XMLa, lub przesylam SQL i dostaje XMLa. Chodzilo mi bardziej o idee stosowania xml w takiej postaci. Ale chetnie przygladne sie Twojemu kodowi, moze jakies nowe pomysly przyjda do glowy smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.