Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: logi serwisu
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
stroju
mam tabele w bazie mysql z logiami a mam tak
id | data | tekst | kto
i teraz chem odczytac logi dla tanego dnia i to jeszcze umiem zrobic ale jak zrobic aby wyświetlic liste dat z bazy. chodzi mi o to zeby tasama data nie powtarzała się na liście jeżeli są dwa logi w jednym dniu oraz aby żeby daty w których nie ma logów nie były na liście.
Jojo
  1. SELECT DISTINCT DATA
  2. FROM tabela
dtb
if (!in_array ($tbl))
{
$tbl[] = DATA;
echo DATA;
}
stroju
dzieki oraz jak sprawdzic ile razy w jakimś wyrażeniu wystepuje jakąc litera np w wyrażeniu "samolot jest urządzeniem latającym" litera a wystepuje 3 razy ale jak to zapisac w php aby mi wyswietliło te liczbe.
kszychu
@stroju: na przyszłość umieszczaj wątki we właściwych forach; jeżeli coś dotyczy mysqla nie umieszczaj tego w php, tylko na musql. Przenoszę na odpowiednie forum.

@dtb: a co to niby ma byc? blink.gif

@stroju: tym drugim pytaniem to zaczynasz przeginać. Niniejszym odsyłam Cię biegiem do manuala, ty sobie znajdujesz odpowiednią funkcję, edytujesz swój drugi post i piszesz jakie jest rozwiązanie. Jak nie, to wyciągnę konsekwencje!

Wszystkich proszę o nieodpowiadanie na to drugie pytanie! stroju musi nauczyć się korzystać z manuala.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.