Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Foxserv 3.0 - problem z apache
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
spenalzo
Sciągnąłem sobie foxserva aby mieć nowego apache, php, mysql itd.
I jest pewien problem: po zainstalowaniu pakietu apache chce sie uruchomic tylko jako usługa - a nie może bo jakiegoś tam pliku i urządzenia nie może znaleźć... php też za bardzo nie chce działać.
Co zrobić z tym szajsem?
A może to przez to że zapomniałem wcześniej wywalić starego foxserva? Chociaż raczej nie, bo walnąłem tego nowego na innej partycji. Ech..
spenalzo
Nic nie wymyśliłem i musiałem wrócić do starego foxserva i php 4.0.5
Jedyny plus taki, że skrypt będzie działał poprawnie na wszystkich serwerach z php4.
FiDO
Widzisz tak to jest jak sie pcha w takie kombajny winksmiley.jpg
Pozatym jak sie apache instaluje jako usluga to i tak mozna go odpalic normalnie!
Ja jak nie moge odpalic jako usluga (bo np. cos mieszalem w httpd.conf) to odpalam normalnie i mi pokazuje jaki blad.

Cytat
Co zrobić z tym szajsem?

Jak to co? Pozbyc sie ;]
Szpilek
Jeśli chcesz rozwiązać ten problem zainstaluj sobie Linuxa :D .
Wtedy masz po problemie.I tak jak kolega wyzej powiedział nie baw się w httpd.conf jak nie umiesz.
spenalzo
Nie bawiłem się konfiguracją - po prostu od razu nie chciał się uruchomić,nawet normalnie. A linuxa nie chce instalować tylko po to, żeby w nim skrypty php pisać.
FiDO
No to zainstaluj raz a dobrze kazda czesc osobno!
Ja tak zrobilem i nie zaluje, mam nawet .bat'a ktorego odpalam po reinstalce systemu (jesli juz musze winksmiley.jpg ) ktory przegrywa php.ini, php4ts.dll i ustawia co trzeba. Robie tylko klik-klik (badz enter ;]) i juz mam gotowe srodowisko, nie musze czekac na instalacje jakis FoxServow czy nie wiadomo czego... a i przynajmniej wiem jak co dziala, bo robilem to sam.
Naprawde polecam.
spenalzo
Muszę tak zrobić, tylko nie mam czasu na razie - mam do zrobienia dwa projekty, jeden na wczoraj, a jeden na przedwczoraj :-| ledwo co na forum zdąże skoczyć. :-) A tu jeszcze tłumaczenie na potrzeby DEVa czeka...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.