Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: curl - strona nie otwiera sie do konca
Forum PHP.pl > Forum > PHP
atay
  1. <?php
  2.     
  3.  
  4.     $plik="/tmp/cookie_".substr(md5(rand(1,10000)),0,20);
  5.     $ch = curl_init();
  6.     curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER,1);
  7.     curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIEJAR, $plik);
  8.     curl_setopt($ch, CURLOPT_CONNECTTIMEOUT, 2);
  9.     curl_setopt ($ch, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, 1);
  10.     curl_setopt($ch, CURLOPT_URL,"http://webpac.biblioteki.lodz.pl/bgplpl/wgbroker.exe?new+-access+top");
  11.     //curl_setopt($ch, CURLOPT_POST, 1);
  12.     ob_start(); $buf=curl_exec ($ch); ob_end_clean(); curl_close ($ch); unset($ch);
  13.     echo $buf;
  14. ?>

problem polega na tym, ze strona nie chce sie odpalic, gdy wylacze "ob'y" to strona nie chce sie zaladowac do konca, nie konczy sie skrypt wykonywac - ciagle jest ladowanie strony i zadnego bajta nawet nie wysyla, tak jakby nie mogl pobrac calej strony curl'em - cos go blokowalo podczas wykonywania, a tym samym nie idzie dalej przez co nie moge zrobic nic dalej, prosze o pomoc

jesli ktos uzywal curl'ow to bardzo bym prosil o sprawdzenie tej konkretnej strony, bo z innymi nie mam problemow, przegladarka otwiera ja bez wiekszych problemow.
z gory dziekuje
ennics
a ustawiłeś cookies ? manual na php net jest wystarczający, poprzeglądaj komentarze do funkcji...
atay
wlasnie nie znalazlem za bardzo nic, co usprawniloby moja funkcje, odswieze topic, moze bedzie ktos kto bedzie w stanie mi pomoc, chcialbym to zrobic, a niestety nie chce dzialac :/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.