mam za zadanie narysować drzewko zależności gdzie dane mam przechowywane w bazie i teraz mam problem
do rysowania tgo drzewka urzywam klasy z klasa-drzewko wyglądajecej obieująco no i właśnie tutajsobie nie radze a mianowicie dane do tego drzewka maja nastepującą postać
<?php 'Hubert Dadacki')); ?>
to chcę uzyskac
ja próbowałem z mojej bazy wrzucać to za pomocą nastepujacego kodu ale on jest zły a ja nie moge tego rozgryść
kod
<?php $url="localhost"; $url="localhost"; $uzyt="xxxxx"; $haslo="xxxxx"; $b_danych="uszki"; $tabela="txt"; function dzieci(&$data,$id) { $query_d = "SELECT * FROM komsultanci WHERE nr_partnera=".$id; if ($liczba >=1) { { dzieci($data1[$row_d['imie'].' '.$row_d['nazwisko']],$row_d['id_k']); } $data[$row['imie'].' '.$row['nazwisko']] = $data1; } } dzieci($data,10); include "class.diagram.php"; $g = new Diagram(); $g->SetRectangleBorderColor(0, 0, 0); $g->SetRectangleBackgroundColor(230, 230, 230); $g->SetFontColor(0, 0, 0); $g->SetBorderWidth(0); $g->SetData($data); $g->Draw(); ?>
a to mi wychodzi teraz
wiec prosze o wskazówki jak fą funkcje napisać aby te dane wygladały ja podałem wyżej
dodam że moja baza wykożystuje hierarhie drugiego sposobu z depesza
moze jak bardziej poznam php to to zmienie
po długiej walce z tym problemem jest on już rozwiazany a to kod działajecej części (może sie komuś przyda)
<?php function boss(&$data, $id) { $query_d = "SELECT * FROM komsultanci WHERE id_k=".$id; $query = "SELECT * FROM komsultanci WHERE nr_partnera=".$id; if ($li>0) { { $data1[$row['imie'].' '.$row['nazwisko']] = $row['imie'].' '.$row['nazwisko']); boss($data1,$row['id_k']); } $data[$row_d['imie'].' '.$row_d['nazwisko']] = $data1; } } $id = $_GET['id']; ojciec($data,$id); ?>
może i tem mój sposób strasznie męczy baze ale narazie działa i dla mnie to jest ważne
jak ktoś ma propozycje jak to ulepszyć to chętnie je poznam