Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: błąd w IE?
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
kirkor0
Kod:
  1. function popup(url, name, width, height, center, resize, scroll, posleft, postop) {
  2. var Win = window.open(url, name,
  3.  
  4. 'width='+width+',height='+height+',top='+Y+',left='+X+',resizable='+resize+',scrollbars='+scroll+',location=no,directories=no,status=no,menubar=no,toolbar=no');
  5. }
  6. <a href="javascript:popup('asd.php','asd','100','100','0','1','1','1')">asdasfa</a>
  7. </body>
  8. </html>

IE widzi tu błąd. Mam IE 6. W Firefoxie działa dobrze.
Albo ja jestem ślepy, albo IE jest ***.

OT. IE tak czy siak jest ***. winksmiley.jpg
aleksander
tu to znaczy gdzie? i jaki widzi blad?
crash
Ja też bym się rzucał o błędy... Gdzie masz przekazane/zdefiniowane wartości X i Y? Dodatkowo funkcja przyjmuje 9 parametrów, a Ty przekazujesz jej tylko 8...
SHiP
crash to ze przekazuje o jeden parametr za mało to nie bład ;] taka technika =) albo przypadek laugh.gif

A błąd pewnie bierze sie przez zmienne X Y które skrypt ma pobrać nie wiadomo skąd ;]
senor_d
Sprawdziłem i rzeczywiscie blad nie byl przez za mala ilosc podanych parametrow tylko przez nie podanie X i Y. Plus 'scroll' jest zarezerwowane przez jave i np. Dreamweaver to pokazuje. Trzeba zmienic to na inna nazwe.

Tak dziala:

Kod
<script language="javascript" type="text/javascript">

function popup(url, name, width, height, Y, X, resize, scroller) {

window.open(url,name,'width='+width+',height='+height+',top='+Y+',left='+X+',resizable='+resize+',scrollbars='+scroller+',location=no,directories=no,status=no,menubar=no,toolbar=no');

}

</script>

1. <a href="javascript:popup('asd.php','asd','100','100','10','10','0','1')">link</a>

I "troche" nie zgadzały ci sie przkazywane zmienne z wymaganymi dry.gif
kirkor0
Zdziwił mnie ten błąd, gdyż występował w IE, a w FF już nie.

Sorry, ze nie napisałem, ze to byl fragment kodu. tongue.gif Wszystkie zmienne byly definiowane, a parametry tez byly OK.
Błąd był w nazwie zmiennej scroll.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.