Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z logowaniem
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
nalej89
No więc sytuacja wyglada tak: mam program putty... lacze sie z moim kontem ssh 83.17.183.162:23, login i haslo, wyskakuje linijka login@serwer2:~$ ... zgodnie z instrukcjami ze wszelkich zrodel wklepuje:
  1. mysql_connect (83.17.183.162:23, login ,hasło);

wg mnie, powinno sie ladnie zalogowac a co widze?
-bash: syntax error near unexpected token `('
i znow linijka login@serwer2:~$, wszelka pomoc mile widziana... z gory dziekuje.
Kinool
to co napisales to funkcja do laczenia sie z baza z poziomu php smile.gif

na konsoli stosujesz:
Cytat
mysql -u username -p
podajesz haslo i masz dostep do klienta mysql smile.gif

zakladajac ze serwer mysql jest na tej smej maszynie smile.gif inaczej -h adres_serwera
SongoQ
Cytat
mysql_connect (83.17.183.162:23, login ,hasło);

Czegos tu nie rozumiem, to piszesz na terminal? mysq_connect?questionmark.gif

Bo to jest skladnia php, jesli chesz sie z konsoli polaczyc to niestety w ten sposob tego nie zrobisz uzyj mysql

@Kinool Ubiegles mnie tongue.gif
nalej89
Oo no faktycznie .. jaki wstyd.. tongue.gif dzieki !
jumanji
ok, ja sie dorzuce, zainstalowalem phpmyadmina, mam na windzie (tu mi dziala dreamweaver i photoshop) php 5.1.2 i mysql 5 na apache 1.33
z konsoli moge sie normalnie polaczyc z baza, podczas gdy wchodze na localhost/pma dostaje komunikat:

nie uda�o si� za�adowa� modu�u mysql,<br />prosz� sprawdzi� konfiguracj� php - Dokumentacja

wykomentowalem

#skip-networking

bo z tego co pamietam z jest to z tym zwiazane, czy o czyms jeszce zapomnialem??

z niecierpliwoscia czekam na odpowiedz

pozdr

jumanji
Vogel
włączyć w php.INI moduł mysql.
podpowiem że jest w extensions i domyslnie jest wyłączony. od razu sprawdź też czy extension_dir jest wskazuje odpowiedni katalog.
jumanji
witam!
wszystko jest poustawiane jak trzeba, doszedlem do momentu gdy pma juz dziala, ale wszystko laduje sie absolutnie wolno, co na localhoscie jest nie do przyjecia:

oto configi:

my.ini

---zmoderowane---
mike
Wiesz ~jumanji wstawienie ponad 1300 linii kodu to duże przegięcie.

Wywaliłem te śmiecie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.