Mam trzy pliki powiedzmy w jednym katalogu:
* index.php
* glowna.php
* dane.txt
index.php --> tutaj znajduje się formularz, który wypełnia użytkownik. Podaje login i hasło. W tym pliku również ma
się znajdowac skrypt php sprawdzający czy dana para login i hasło zgadzają się z jakąś parą login|haslo z pliku
dane.txt. Jeżeli się zgadzają ustala jakąś wartośc np. "1" jeśli się nie zgadza to ustala np. "0", po czym
automatycznie przenosi do pliku glowna.php.
glowna.php --> treśc strony. Na początku tej strony miałby znajdowac sie skrypt czy wartośc w pliku index.php
została ustawiona na "1" czy na "0" jeśli na "0" wyświetla komunikat o braku uprawnien, a jeśli na "1" otwiera
dalszą treśc strony. Skrypt ten dodałbym na każdej podstronie i zaczynałby zawsze od sprawdzenia owej wartości.
dane.txt --> zawierałby dane wprowadzone recznie: np. xxx|xxx|yyy|yyy|zzz|zzz czyli login|haslo.
ważne również że jak np. na glowna.php klikne link do podstrona1.php to żeby na tej podstronie również sprawdził czy
użytkownik się poprawnie zalogował.
sam formularz mam zrobiony bo to czysty html, ale reszte to coś tam mam ale nie zabardzo to działa.
Jeżeli wiesz jak to zrobic byłbym bardzo wdzięczny za pomoc!!! Dodam, że bardziej chodzi o gotowy skrypt aniżeli jakies podpowiedzi bo wątpie że dam rade, ale zawsze chętnie spróbuje