Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pytanie odnosnie proxy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mk83
Mam formularz w ktorym wpisuje adres jakies strony ( np [www.onet.pl] ), oraz w drugim polu nazwe serwera proxy. Teraz chce aby po kliknieciu w submit otworzylo sie nowe okno z podana strona, oraz zeby polaczenie nastapilo przez podany serwer proxy. Jak cos takiego zrobić ( chodzi o to jak "kazac" przegladarce laczyc sie przez podany proxy ) questionmark.gif
dr_bonzo
Zeby kazac przegladarce laczyc sie przez proxy to musisz ja recznie skonfigurowac.

Pobierz strone curlem (http://pl2.php.net/curl) i uzyj do tego opcji z proxy, i wyswietl strone.
Wave
Zobacz tu:
http://pl2.php.net/manual/pl/function.fopen.php#47224
mk83
Jeszcze jedno, podczas gdy sprawdzam sobie czy dany serwer proxy jest dostepny:

1. <?php
  2.  
  3. $proxy_fp = fsockopen($proxy_name, $proxy_port, $errno, $errstr, 2);
  4. if(!proxy_fp) return 0;
  5. else return 1;
  6.  
  7. ?>

Gdy serwer jest niedostepny, przegladarka wywala Warning:

Kod
Warning: fsockopen(): unable to connect to 220.165.140.8:80 in c:\usr\krasnal\www\proxy.php on line 11

Jak zrobic aby ten warning sie nie wyswietlal questionmark.gif
crash
Takie pytanko: Chcesz, żeby połączenie przez proxy zostało wykonane po stronie klienta, bo póki co wszystkie te rozwiązania wykonają po prostu połączenie via proxy na serwerze.
mk83
Cytat(crash @ 2006-02-13 12:39:04)
Takie pytanko: Chcesz, żeby połączenie przez proxy zostało wykonane po stronie klienta, bo póki co wszystkie te rozwiązania wykonają po prostu połączenie via proxy na serwerze.

Chyba za bardzo nie rozumie o co Ci chodzi. Ja chce zrobic cos to co opisałem w pierwszym poscie, a jakim sposobem to osiagne to juz nie istotne. Na razie kombinuje z tym co koledzy podali wyzej, jesli znasz jakis inny sposob to chetnie by,m go poznal smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.