Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: odczyt częsci pliku
Forum PHP.pl > Forum > PHP
stroju
jak można odczytać cześć pliku np od 10 do 20 lini kodu jaki sie w nim znajduje?questionmark.gif? do calego pliku urzywam file_get_contents() ale nie wiem jak mozna odczytać wybrane linikjki z zakresu?questionmark.gifquestionmark.gif pomocy!!!!!!!!!!!!!!!
nospor
1) file(). i se potem bierzesz co chcesz

2) lub czytasz po kolei linie (fgets()) do czasu gdy przeczytasz tyle ile chciales. Nie da sie czytac z pliku od zadanej linii

obie funkcje znajdziesz w manualu winksmiley.jpg
stroju
to jak zrobic np w pliku umieszcze konetrarz html ktory bedzie rozpoczynal ta czesc i konemtarz ktorzy bedzie monczyl to jak to odczytać?questionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gif? mi chodzi o style do systemu i zebym mogl odczytac z pliku tylko znaczniki <td>jakis tekst</td> zeby do petli wsadzic. jak to można wykonac?questionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gif
nospor
to sie zdecyduj. piszesz ze chcesz od linii do linii, a teraz ze, od kometarza do komentarza winksmiley.jpg
No to musisz wczytac caly plik i potraktowac go wyrazeniem regularnym. A że ja z wyrazen jestem cienki, to ci nie pomogę dalej sad.gif Ale mamy tu specy o tego to ci moze pomogą

pozatym byly juz podobne tematy poruszane, moze w nich cos znajdziesz.
stroju
ok. mi to bez roznicy czy jak w kodzie wstarze linkijki czy w pliku dodam komentarze aby wczytalo mi kawalek kodu do petlowania. ok mam nadzieje że ktos sie wlaczy do dyskusji i pooże.
crash
Pokaż swój kod i wskaż z czym masz problem to na pewno pomożemy.
stroju
moj kod
  1. <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%">
  2. <!--poczatek-->
  3. <tr>
  4. <td class="t_padding_1" bgcolor="#727E98" colspan="2">
  5. <B>A</B>utor: <B>{KTO}</B> | <B>D</B>ata: <B>{DATA}</B>
  6. </td>
  7. </tr>
  8. <tr>
  9. <td width="20%" valign="top" class="t_padding_1"><div style="margin: 5px;">{AVATAR}</div><br><p style="margin-top: 3px"><B>P</B>unkty: <B>{PUNKTY}</B></p></td>
  10. <td width="80%" valign="top" class="t_padding">{TEXT}<br><br>
  11. <hr align="left" width="90%" size="1" style="margin-left: 3;">
  12. {PODPIS}<br></td>
  13. </tr>
  14. <tr>
  15. <td width="20%"></td>
  16. <td width="80%">{kom::cytat} {PW} {PROFIL} {MAIL} {GG}</td>
  17. </tr>
  18. <!--koniec-->

i gdzie są komentarze to ma byc w petli a sam <table> nie wioec chodzi o odczyt pomiedzy komentarzami z ominięciem ich.
z reszta sobie poradzę.
crash
No to jeszcze raz spróbuję: Podaj swój kod php i pokaż z czym problem, a nie pisz, że ma być zrobiote to i to.

Czy ty przypadkiem nie chcesz zrobić zwykłej pętli w systemie szablonów? Jak np. w Smarty: http://smarty.php.net/manual/en/language.f...ion.foreach.php
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.