Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem php i internet explorer
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Miks
Mam pewien żenujący problem z php i internet explorer i dokładnie nie wiem o co chodzi.

A mianowicie:

mam parę stronek zabezpieczonych hasłem - prosty system logowania oparty na sesjach z warunkiem if(isset($_SESSION['nazwa']){}else{header("Location:strona.php")}, pod koniec - na stronie wylogowania używam unset() i używam linki do ponownego zalogowania (czyli przenosi na stronę pierwszą panelu)

i problem jest tu

wszystkie przeglądarki bez problemu działają ale IE wymaga non stop aby mu odświerzyć stronę aby mógł ją pokazać - wszystko działa skrypty i strony po odświeżeniu też - tylko poprostu trzeba je odświeżać

Czy ma ktoś jakiś pomysł?
Kuziu
Dodaj do adresu jakąś losową zmienną

np. 'adres.php?rand=' . rand(1,100000);

i bedzie smigać smile.gif
spyx
Pozwole sobie odswiezyc tego posta smile.gif

Mam ten sam problem, ale konkretniej, wystepuje on praktycznie za kazdym przejsciem pomiedzy stronami (nawet kiedy nie korzystam z ciastek i tylko pod ie6), wyswietla sie biala strona i trzeba odswiezac.

Strone operalem na Code Igniterze.

Nie mam pomyslu z czego moze wynikac ten problem, a dodawanie na koncu adresu losowej zmiennej totalnie odpada (przyjazne-seo linki, heh smile.gif )

W logach normalnie caly output zostaje wyslany, tylko po prostu ie6 tego nie lapie.

Moze i daloby rade pokombinowac z headers cache-controll, no ale tylko ze wzgledu na ie6 to troche szkoda...

Strone sprawdzam pod IETesterem, moze to on jest przyczyna, ale wszystkie inne strony dzialaja normalnie, wiec nie wydaje mi sie..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.