Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: gg
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
zulus
moglibyście w profilu użytkownika dodać miejsce na numer gg bo skoro jest na ICQ to dlaczego nie ma być GG(dobre bo polskie). :wink:
scanner
NUmer GG można wpisać juz teraz. KameLeon jest tylko człowiekeim i nie zdążył jeszcze zmienić AIM na GG.
KaMeLeOn
Cytat
NUmer GG można wpisać juz teraz. KameLeon jest tylko człowiekeim i nie zdążył jeszcze zmienić AIM na GG.

Po zmianie phpBB do wersji 2.0.5 numer AIM to numer AIM...
Po wczorajszym wybryku doszłem do wniosku, że każdy nowy mod będzie pisany specjalnie na potrzeby php.pl i wnikliwie testowany, aby zapobiec ewentualnym atakom... Nie będziemy wykorzystywać gotowców bo są to skrypty pisane niedokładnie.
Wprowadzenie nowych modów może się więc opóźnić.
scanner
Cytat
Cytat
NUmer GG można wpisać juz teraz. KameLeon (...) zmienić AIM na GG.
Po zmianie phpBB do wersji 2.0.5 numer AIM to numer AIM...
A to nie zauważyłem.
Cytat
(...) każdy nowy mod będzie pisany specjalnie na potrzeby php.pl i wnikliwie testowany.
Popieram decyzję. Nie ma to jak własne rozwiązania.
Cytat
Wprowadzenie nowych modów może się więc opóźnić.
Mnie tam się nie spieszy.
Omega
Jeśli chodzi o wybryk i gotowce... To czy wybryk był spowodowany gotowcem... (Jeśli sie nie myle...). biggrin.gif
KaMeLeOn
Cytat
Jeśli chodzi o wybryk i gotowce... To czy wybryk był spowodowany gotowcem... (Jeśli sie nie myle...). biggrin.gif

Nie o to chodzi... ale jeśli doszło do ataku przez klienta FTP to tak.
Seth
Chce cos powiedziec na swoja obrone:
otoz zalozeniem bylo danie mozliwosci developerom umieszczania swoich plikow bez potrzeby proszenia o to opiekunow.
Developerzy dostali od nas "pakiet zaufania" w postaci praktycznie nie ograniczonej mozliowsci uploadu danych na server. Bledem bylo z mojej strony danie mozilowsci uploadu plikow ze skryptami php.

Jezeli informacja o tym, ze to przez to mial miejsce hack potwierdza sie katalogi te zostana zabezpieczone przed odpalaniem skryptow.
KaMeLeOn
Żeby nie było niejasności: Ja Ciebie Seth wcale nie obwiniam...
Zawsze można o czymś zapomnieć, a ktoś złośliwy może to wykorzystać.
Nie rozumiem tylko czego miało dotyczyć pytanie pana Omegi... :?:
Omega
Nie ma czego nie rozumieć.... Ja również nie obwiniam Setha... Na zjeździe rozmowa o FTP miała zupełnie inny charakter biggrin.gif I nie chciałem nikomu nic wyżycać... Pozatym uważam że ten wybryk był po prostu nadużyciem ze strony jednego z developerów a nie błędem Setha... 8)

Ps Kameleon, jakie pytanie?questionmark.gif :?
Seth
Nie obrazam sie za Twoja wyowiedz Omega.. bo tak jak i na spotkaniu zartowalismy sobie z tego smile.gif tylko chcialem wyjasnic ta kwestje dla innych.
dragossani
Modyfikacja forum na 90% nie była zrobiona przy użyciu FTP. Seth przygotował skrypt FTP dla wygody developerów i chwała mu za to. Nie widzę powodu by nagle za to psy na nim wieszać. Developerzy powinni pracować nad nową stroną, a nie "haczyć" aktualną. Seth pisze o "pakiecie zaufania" i ma rację.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.