Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skrypt drukujący tekst
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Szukam
slaveman
Poszukuje skryptu który po kliknieciu na jakis link wczytywał by tekstz pliku txt i wypisywał go na stronie ale znak po znaku taki jak by drukarz
Lars
Cytat(slaveman @ 2006-02-24 20:43:47)
Poszukuje skryptu który po kliknieciu na jakis link wczytywał by tekstz pliku txt i wypisywał go na stronie ale znak po znaku taki jak by drukarz

1. <?php
  2. $file='nazwapliku.txt';
  3. echo '<pre>'.file_get_contents($file).'</pre>';
  4. ?>
slaveman
Coś nie dział moze mie nie zrozumiałeś chodzi mi oto aby ów skrypt wyświetlał pokolepi literka po litece w odstępie czasowym 5 sekunt a nie naraz cały tekst wyżucił chce aby pokolei wyświetlał tekst litera po literze
Bastion
Cytat(slaveman @ 2006-02-24 21:17:38)
Coś nie dział moze mie nie zrozumiałeś chodzi mi oto aby ów skrypt wyświetlał pokolepi literka po litece w odstępie czasowym 5 sekunt a nie naraz cały tekst wyżucił chce aby pokolei wyświetlał tekst litera po literze

litości...

na marginesie to nie ten dzial.

http://webdeveloper.earthweb.com/webjs/jst...php/7441_viewit
slaveman
właśnie o takie coś mi chodzi tylko jak by byłow php a i zaczymało wypisywanie jak wypisze cały tekst
PS A o co chodzi wam z tym litości?
ave
chodzi o to ze wystarczy pomyślec chwile
skad ten drukarz bierze tekst do drukowania

1. <span id="borba" style="position:absolute; left:265px; top:192px; width:231px; height:75px; z-index:1">
  2. Type your text here. To change the font size or style, add HTML tags around the
  3. span tag! </span>

a nastepnie podmienić go

1. <?php
  2. $file='nazwapliku.txt';
  3. echo '<span id="borba" style="position:absolute; left:265px; top:192px; width:231px; height:75px; z-index:1">'.file_get_contents($file).'</span>';
  4. ?>
Lars
Cytat(slaveman @ 2006-02-24 21:53:32)
właśnie o takie coś mi chodzi tylko jak by byłow php a i zaczymało wypisywanie jak wypisze cały tekst
PS A o co chodzi wam z tym litości?

nie da sie tego zrobic w php (bez odswiezania strony). php jest wykonywany po stronie serwera a nie klienta!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.