Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: php+xh_js pop okienko
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Remx
Witam

mam problem
chcę zamontowac maly skrypcik pop okienka JS
ale w kodzie php czy jest taka mozliwosc questionmark.gif

chodzi o to ze chce te okienko umiescic w obrazkowej mapie linkow

1. onMouseOver="overlib('<center>TEKST OKNA</center>', CAPTION, ' ', FGCOLOR, '#F2FFC0', TEXTCOLOR, '#000000', CAPICON, 'test.jpg', WIDTH, 120, STATUS, 'Tekst i grafika')" onMouseOut="nd();"

ale niewie jak to zrobic bo w popie sa ' ' co php mysli ze to cos do niego sie mowi smile.gif a jak zmieni sie to na "" to skoleji JS niewie ze to cos do niego

myslalem aby to zrobic w xhtml i mniec spokoj ale owa mapa jeszcze nie jest skonczona bedzie ona wspolpracowala z baza SQL skad bedzie pobierala wspolzedne i rysowala dodatkowe punkty i lnie na owej mapie

Wiec prosze pordzcie cos czy moze jakos podzielic na kilka elementow to xxx.php3 i dac include w glownym oknie wyswietlajacym to ?

smile.gif myslalem ze pojde na skroty a tu gozik z pętelka eh sad.gif

edit:

czy mozna zrobic cos takiego ze gdy najade myszka na linka ale jeszcze go nie klikne wykonuje sie skrypt.php3 ale jak sie kliknnie link otwiera sie stronka ta ktora chcialem ?

Za pomoc bede wdzieczny

Pozdrawiam
Kuziu
Możesz albo używać znaków ucieczki

1. <?php
  2.  
  3. echo('cos'tam');
  4.  
  5. ?>

Możesz też zamykać chwilowo php

1. <?php
  2. echo('cos tam');
  3. ?>
  4. tutaj Twoj kod z apostrofamia ' ' ' ' '
  5. <?php
  6. echo('kontynuacja kodu');
  7. ?>
Remx
a jest jakas mozliwos dodania do tego OnMouse dodakowego skryptu.php questionmark.gif

chodzi mi ze gdy nacelujemy na dany obiekt pojawia sie nam owe pop-okienko
ale przy okazji uruchamia sie skrypt z przekazana zmienna
czyli sktypt.php3?rys=1&gal=2 a gdy zabiezemy myszke znad linka wykona sie nam ponownie owy skrypt ale z inna zmienna sktypt.php3?rys=0&gal=0
czyli poprostu wylaczy to co wczesniej wlaczyl

chce to zastosowac do mapy po nacelowaniu na jakis punkt na mapie
w rogu mapy pojawia sie info ale za razem rysuje mi droge z punktu A do B
oczywiscie te rysowanie juz mam i dziala gdy zrobie normalne odwolanie ale chce by bylo to w tym onmouse i endmous czy jak mu tam smile.gif

jezeli niema takiej mozliwosci to czy jest cos podobnego

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.