Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: zapis do pliku wartosci Cookie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
imashjan
Chce zapisywac do pliku odwiedziny, uzytkownikow strony. To samo co serwer zapisuje w katalogu Cookie uzytkownika

to jest kod:
  1. <?php
  2.  
  3. setcookie('ile', ++$_COOKIE['ile'], time()+10080);
  4.  
  5. $_COOKIE['ile'] = fopen('ile.txt', 'a+');
  6.  if (!($_COOKIE['ile'])) {
  7.  print "BŁAD SKŁADNI";
  8.  }else{
  9.  fputs($_COOKIE['ile'], $_COOKIE['ile']);
  10.  fclose($_COOKIE['ile']);
  11.  }
  12.  
  13. ?>

a to jest wynik:
Resource id #2

Co tu jest zle
nospor
  1. <?php
  2. $_COOKIE['ile'] = fopen('ile.txt', 'a+');
  3. ?>

przeciez ty nadpisujesz zawartosc ciasteczka identyfiaktorem pliku, a potem ten identyfikator wkladasz do pliku, to sie nie dziw ze masz krzaki winksmiley.jpg
imashjan
a prosciej, zebym zrozumial sad.gif przykład
nospor
zastanow sie co chcesz zrobic i spojrz co robisz...
Chcesz do pliku wpisac zawartość ciasteczka, realizuesz to przy pomocy:
  1. <?php
  2. fputs($_COOKIE['ile'], $_COOKIE['ile']);
  3. ?>

No ale przcież $_COOKIE['ile'] nie zawiera juz zawartości ciasteczka, tylko uchwyt do pliku, bo pare linijek wczesniej ty nadpisaleś tę zmienną:
  1. <?php
  2. $_COOKIE['ile'] = fopen('ile.txt', 'a+');
  3. ?>
Naprawdę nadal nie widzisz w swojej logice bledu? Uchwyt do pliku trzymaj w innej zmiennej.

ps: zanim napiszesz posta, że nadal nie rozumiesz, przeczytaj to jeszcze raz i pomysl. jesli to nie pomoze - powtórz tę operację. Jesli nadal nic - utwórz pętlę przynajmniej z setką powtórzeń winksmiley.jpg Nie odbierz tego za nabijanie się czy coś. Tego tu nie robię. Chcę ci tylko zwrócić uwagę, byś zastanowil się bardziej nad problemem, tym bardziej ze masz powiedziane, gdzie robisz błąd. A skrypt ma zaledwie pare linijek
No ale mam nadzieję, że kolejny post będzie w stylu: "Dziękuję, już wiem co zrobilem źle" smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.