xPatryk
16.03.2006, 23:16:52
Witam,
planuję budowę tematycznego katalogu i chciałbym, aby przy dodawanych przez użytkowników stronach (będzie ich ok. 500-1000) znajdowały się miniaturki przedstawiające dane strony... Niektóre serwisy (jak np. alexa.com) generują je automatycznie, w oparciu o skrypt pracujący po stronie serwera - tu więc pojawia się moje pytanie - jak taki skrypt napisać lub gdzie go znaleźć?
A jeżeli nie skrypt, to chociaż jakiś program, który w najbardziej uproszczony sposób (najlepiej wsadowo, uruchamiany z lini polecen) polaczy sie ze wskazana strona i wykona "zrzut ekranu" (tylko ta strona) do pliku jpeg...
Pozdrawiam i prosze o pomoc...
Patryk
treewood
17.03.2006, 06:35:04
xPatryk - jesli nie szukales to poszukaj na stronach gdzie masz mnostwo darmowych skryptow: hotscripts.com, freshmeat.net, sourceforge.net, hotscripts.pl
xPatryk
17.03.2006, 08:19:49
heh, szukałem tam, ale nie dla zastosowanych słów kluczowych w stylu "miniatura strony", "zrzut ekranu", "zrzut strony" i angielskich odpowiedników nic nie znalazłem ;(
hwao
17.03.2006, 08:47:25
Cytat(xPatryk @ 2006-03-17 08:19:49)
heh, szukałem tam, ale nie dla zastosowanych słów kluczowych w stylu "miniatura strony", "zrzut ekranu", "zrzut strony" i angielskich odpowiedników nic nie znalazłem ;(
LOL

(sorka nie moglem...)
screenshot
page screen/shot
http://portalwiedzy.onet.pl/tlumacz.htmlna forum bylo kilka razy...
do firefox'a jest tez plugin
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.