w zwiazku z tym,ze kumplwi nie dziala forum, pisze ten temat za niego winksmiley.jpg):

Witam. Jestem w trakcie pisania cmsa, w chwili obecnej piszę coś co nazwałem snippetami- w tekście (lub templacie, nieważne) wstawiam {snippet name=nazwa_snippeta} ,natomiast gdzieś (zaraz wyjaśnię,dlaczego nie precyzuję gdzie) mam że nazwa_snippeta=<?php echo ('wybrany snippet to $nazwa_snippeta"); ?> stworzyłem coś takiego:
  1. <?php
  2.  
  3.  $strconv2 = preg_replace("/{snippet name=([0-9a-zA-Z \-]*)}/i", " ". sprintf ('$1')." ", $strconv2);
  4. (...)
  5. return $strconv2;
  6.  
  7. ?>

z nieznanych mi powodów nie działa ".include ('../snippets/."$1"..php)." więc eksperymentowałem z innymi opcjami- min. zapisanie jako stałej (choć nie wiem, czy to by coś dało, ale próbowałem- jednak sprintf ('$1') wyświetla nazwę, ale nie jako stałą (bo mam zadeklarowaną stałą, a mimo wszystko pojawia mi się zwykły tekst). Co zatem zrobić? czy istnieje inny (lepszy) sposób na wyświetlenie zawartości? (idealne rozwiązanie to include, ale jak jest inny sposób, to chętnie wysłucham)
Pozdrawiam