Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ms sql server 2005 express edition
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
lordandmaster
witam serdecznie
mam problem z zainstalowaniem klienta dla serwera ms sql server 2005 express edition , server postawiłem bez najmniejszych trudów ale mam kłopot bo z serwerem mają się łączyć także komputery pracujące na windows 98 a mnie niestety nie udaje się zainstalować na nich klienta serwera. na stronach MS brak jakichkolwiek danych o wymaganiach co do stacji client-side , opisują tylko wymagania serwera
czy ktoś spotkał się z rozwiązaniem takiego problemu??
nospor
Ale czemu na przedszkole? Przenoszę
Seth
Jezeli chodzi Ci o zainstalowanie Microsoft SQL Server Management Studio Express (co za dluga nazwa tongue.gif) to nic z tego.
Mozna go zainstalowac na Windowsach od wersji 2000 z SP4, w gore.

Ale jest inny bardzo dobry program: EMS SQL Manager 2005 for SQL Server - w wersji Lite jest darmowy.
I ten pojdzie juz na Windowsie 9x.
lordandmaster
no nie do końca o to chodziło - nie chciałem na innych komputerach instalować oprogramowania typu (manager baz danych) a jedynie oprogramowanie client-side które umożliwi napisanym przezemnie aplikacją łączenie się z serwerem na którym jest baza
pytanie czy narzędzie typu manager EMS SQL Manager 2005 for SQL Server na stacje robocze pracujące na windows 98 instaluje jednocześnie client-side do servera?/
sztosz
A czy całe klient Side nie powinno byc zawarte w aaplikacj która piszesz? Ty tylko podajesz IP i port serwera + ew. sterowniki ODBC.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.